![Страви з курки на Новий рік-2022](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/619/785/955/619785955aeb3.jpg.webp)
Страви з курки на Новий рік-2022 / Фото: Колаж: Сьогодні
Новий рік-2022 – рік Тигра. Зрозуміло, цей хижак віддає перевагу свинині та яловичині. Але є велика ймовірність, що й курка йому теж сподобається.
Ця їжа проста в приготуванні плюс вона легка, тому переїдання можна не боятися.
Філе за рецептом tut_pro_vse_salati_i_eda має маринуватися в меді та часнику не менше 15 хвилин. Курячі мафіни за рецептом rita_evs_pp для тих, хто любить не надто калорійну та корисну їжу.
Курячі мафіни
![Курячі мафіни Курячі мафіни](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/619/77f/2fb/61977f2fb6ee1.jpg.webp)
Курячі мафіни
Інгредієнти:
- Куряче філе відварене – 370 г
- Сир твердий – 100 г
- Болгарський перець – 40 г
- Яйця – 2 шт.
- Сметана 15% – 150 г
- Сіль, перець, зелена цибуля, кріп – за смаком
Як приготувати:
- Філе подрібнити ножем або в блендері. Перець, зелень та цибулю нарізати. Яйця трохи збити виделкою.
- Усі інгредієнти змішати, додати сметану і тертий сир, ще раз добре перемішати, посолити за смаком.
- Суміш розкласти формочках і запікати за 180 градусів 30-35 хвилин.
Читайте також:
![Салати на Новий рік-2022](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5e0/1e8/9b0/5e01e89b0c6be.jpg.webp)
Соковита курка в медово-часниковому маринаді
![Соковита курка в медово-часниковому маринаді Соковита курка в медово-часниковому маринаді](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/619/778/7e7/6197787e7ef7d.jpg.webp)
Соковита курка в медово-часниковому маринаді
⠀
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Часник, дрібно нарізаний – 4 зуб.
- Мед – 3 ст. л.
- Яблучний оцет – 2 ст. л.
- Сіль, спеції, зелень – за смаком
Як приготувати:
- З'єднати олію, часник, оцет і мед.
- Додати в маринад шматочки курячого філе і приправити сіллю і перцем. Перемішати і лишити маринуватися 15 хвилин.
- Покласти курячі шматочки в один шар на сковороду і смажити до золотавого кольору з обох боків, близько 8 хвилин.
- Обсмажувати важливо частинами, щоб отримати золотавий колір.
- Перед подачею прикрасити свіжою зеленню.