Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Ліниві котлети по-київськи – заощаджуємо час на формовці

Традиційно котлета подається у вигляді ідеально рівного бруска, але її смак зовсім не зміниться, якщо загорнути у вигляді конверта. У масляну начинку потрібно трохи цедри та соку лимона
Ліниві котлети по-київськи
Ліниві котлети по-київськи

Добре відбите куряче філе з вершковим маслом всередині та щільно оформлене у вигляді циліндра – це і є котлета по-київськи.

Попри скромність інгредієнтів, їй вдалося стати однією з головних представниць української кухні.

Реклама

Особливість – це максимально рівна форма. Її можна досягти за допомогою розрізаного пакета, на якій вона загортатиметься.

Але можна відійти від канонів і сформувати її у вигляді щільного конверта. Після обсмажування котлета доходить до готовності в духовці.

Фудблогер Грильков радить подавати ліниву котлету по-київськи з картопляним пюре.

Реклама

Ліниві котлети по-київськи

Інгредієнти на дві порції:

  • Вершкове масло – 120 г
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Половина лимона
  • Кріп
  • Сіль, перець
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки 10% – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно, панірувальні сухарі, олія

Як приготувати:

  1. До вершкового масла кімнатної температури додати подрібнений кріп, трохи лимонної цедри та кілька крапель лимонного соку. Злегка посолити та поперчити. Часник пропустити через прес та додати до масла.
  2. Ретельно розім'яти масу. Розділити на кілька порцій, зробити бруски та обмотати у харчову плівку, прибрати у холодильник.
  3. Філе акуратно поділити на дві частини. Відокремити малий філей, відбити. Окремо відбити дві великі частини філе.
  4. Кожну порцію трохи посолити та поперчити з двох боків.
  5. У маленький шматок філе покласти вершкове масло та загорнути. Потім покласти на більшу частину філе і загорнути як конверт або голубець. Найзручніше це робити за допомогою розрізаного пакета. Прибрати котлети в холодильник на 15-20 хвилин.
  6. Яйце збити з 4 ст. л. вершків. Котлети обваляти в борошні, потім у яєчній суміш та наприкінці ретельно обваляти в панірувальних сухарях.
  7. Смажити на добре розігрітій олії на середньому вогні 5 хвилин з усіх боків.
  8. Викласти у форму або застелене деко і запікати в розігрітій до 180 градусів 15 хвилин.
Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти