
Так, можна піти дуже простим шляхом та зробити максимально нескладу піцу у формі серця. Справжні почуття через це не згаснуть.
А якщо є бажання смачно нагодувати та приємно здивувати, то треба постаратися.
Нижче – рецепти соковитого біфштексу на червоному вині, ризото з креветками та легкого салату з ананасом.

Усе це готується швидко та просто.
Ризото з креветками

Інгредієнти:
- Рис Арборіо – 250 г
- Креветки – 600 г
- Цибуля -1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Біле сухе вино – 50 мл
- Оливкова олія – за смаком
- Рибний (курячий бульйон) – 1,5 л
- Сир пармезан – 80 г
- Вершки (за бажанням)
- Сіль, перець чорний, базилік, петрушка – за смаком
Як приготувати креветки з часником и соєвим соусом – дізнаєтеся тут.
Як приготувати:
- Очистити креветки, часник подрібнити і змішати з оливковою олією.
- Залити цим маринадом креветки і залишити на 15 хвилин.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками та пасерувати на оливковій олії, потім додати сухий рис і обсмажити все разом кілька хвилин.
- Додати в рис вино і випарувати алкоголь.
- Частинами додавати гарячий бульйон і постійно помішувати ризото. Готувати 25 хвилин.
- Додати в рис креветки з оливковою олією і часником, посолити, поперчити. Додати зелень, пармезан.

Жульєн з рибою і грибами

Інгредієнти:
- Філе червоної риби – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
- Печериці – 300 г
- Вершки 10% – 350 мл
- Сир твердий – 100 г
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль, перець
- Олія
Як приготувати:
- Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти.
- Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати. Гриби – розрізати навпіл і нарізати тонкими пластинками.
- Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, доки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
- Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди.
- Цибулю обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
- Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати.
- Влити вершки і готувати, помішуючи, доки соус не загусне.
- Розкласти жульєн по кокотницях, посипати натертим сиром.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати близько 10 хвилин.
Легкий салат з ананасами

Інгредієнти:
- 300 г ананаса
- 4-5 варених яєць
- 1 невелика червона цибулина
- невеликий пучок кінзи або петрушки
- 1 салатний огірок
- 1 чилі
Для заправки:
- 200 мл густого йогурту
- 1 ч. л. карі
- сіль і перець – за смаком
- 1-2 ст. л. оливкової олії
А якщо ананас уже куплено, то його треба правильно зберігати до свята. Як це робити – читайте тут.
Як приготувати:
- Змішати всі інгредієнти для заправки. Ананас і огірок нарізати кубиком.
- Яйця почистити і розрізати на четвертинки. Зелень і чилі подрібнити. Цибулю тонко нашаткувати.
- З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати.
Біфштекс з яловичини з вином

Інгредієнти:
- 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
- 2 cт. л. оливкової олії
- 80 г вершкового масла
- 0,5 склянки червоного сухого вина
- чорний мелений перець
- 4-6 зубчиків часнику (очищати їх не треба)
- розмарин і сіль – за смаком
Як приготувати:
- Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
- У сковороді (в чавунній) розігріти оливкову олію або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох боків по одній хвилині.
- Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще сім-вісім хвилин.
- Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
- Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
- Добре перемішати соус і залити ним м'ясо.
- Подавайте м'ясо гарячим разом з картопляним пюре, запеченими овочами і салатом.
Шоколадне фондю з фруктами

Інгредієнти:
- Чорний шоколад – 100 г
- Вершки – 100 мл
- Свіжі фрукти і ягоди – за смаком
Тут знайдете рецепт красивого десерту блонді з білого шоколаду.
Як приготувати:
- Фрукти і ягоди помити, шоколад поламати невеликими шматочками.
- Приготувати ганаш: залити шоколад вершками, відправити в мікрохвильову піч на хвилину.
- Перемішати шоколад і вершки вінчиком, щоб вийшла гладка однорідна маса. Можна додати столову ложку рому.
- Фрукти довільно почистити, порізати, скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Запалити свічку, помістити над нею жароміцну мисочку із шоколадом. Ягоди і фрукти наколювати на спеціяльні шпажки і занурювати в шоколад.