Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

5 смачно-романтичних ідей для вечері на День святого Валентина

У добірці рецепти, які здатні здивувати найвибагливіших. Салат з ананасом, соковитий жульєн з червоною рибою та грибами. А на десерт – шоколадне фондю
Меню на День закоханих
Меню на День закоханих

Так, можна піти дуже простим шляхом та зробити максимально нескладу піцу у формі серця. Справжні почуття через це не згаснуть.

А якщо є бажання смачно нагодувати та приємно здивувати, то треба постаратися.

Реклама

Нижче – рецепти соковитого біфштексу на червоному вині, ризото з креветками та легкого салату з ананасом.

Усе це готується швидко та просто.

Ризото з креветками

Фото: instagram.com/vinogorova_a/

Інгредієнти:

Реклама
  • Рис Арборіо – 250 г
  • Креветки – 600 г
  • Цибуля -1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Біле сухе вино – 50 мл
  • Оливкова олія – ​​за смаком
  • Рибний (курячий бульйон) – 1,5 л
  • Сир пармезан – 80 г
  • Вершки (за бажанням)
  • Сіль, перець чорний, базилік, петрушка – за смаком

Як приготувати креветки з часником и соєвим соусом – дізнаєтеся тут.

Як приготувати:

  1. Очистити креветки, часник подрібнити і змішати з оливковою олією.
  2. Залити цим маринадом креветки і залишити на 15 хвилин.
  3. Цибулю нарізати дрібними кубиками та пасерувати на оливковій олії, потім додати сухий рис і обсмажити все разом кілька хвилин.
  4. Додати в рис вино і випарувати алкоголь.
  5. Частинами додавати гарячий бульйон і постійно помішувати ризото. Готувати 25 хвилин.
  6. Додати в рис креветки з оливковою олією і часником, посолити, поперчити. Додати зелень, пармезан.

Читайте також:

Реклама

Жульєн з рибою і грибами

Жульєн з рибою
Жульєн з рибою

Інгредієнти:

  • Філе червоної риби – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина
  • Печериці – 300 г
  • Вершки 10% – 350 мл
  • Сир твердий – 100 г
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль, перець
  • Олія

Як приготувати:

  1. Філе промити і обсушити, видалити кісточки і нарізати кубиками. Сир натерти.
  2. Цибулину розрізати на чотири частини і нашаткувати. Гриби – розрізати навпіл і нарізати тонкими пластинками.
  3. Гриби відправити на розігріту суху сковороду. Свіжі печериці виділяють багато рідини, тому почекайте, доки вона випарується, і тільки потім додайте олію.
  4. Обсмажувати декілька хвилин, потім зняти гриби зі сковороди.
  5. Цибулю обсмажити до м'якості на олії. Можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  6. Повернути гриби на сковороду до цибулі, додати рибу, обсмажувати декілька хвилин. Посипати борошном, посолити, поперчити і перемішати.
  7. Влити вершки і готувати, помішуючи, доки соус не загусне.
  8. Розкласти жульєн по кокотницях, посипати натертим сиром.
  9. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати близько 10 хвилин.

Легкий салат з ананасами

Салат з ананасами, яйцями і овочами
Салат з ананасами, яйцями і овочами

Інгредієнти:

  • 300 г ананаса
  • 4-5 варених яєць
  • 1 невелика червона цибулина
  • невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 1 салатний огірок
  • 1 чилі

Для заправки:

  • 200 мл густого йогурту
  • 1 ч. л. карі
  • сіль і перець – за смаком
  • 1-2 ст. л. оливкової олії

А якщо ананас уже куплено, то його треба правильно зберігати до свята. Як це робити – читайте тут.

Як приготувати:

  1. Змішати всі інгредієнти для заправки. Ананас і огірок нарізати кубиком.
  2. Яйця почистити і розрізати на четвертинки. Зелень і чилі подрібнити. Цибулю тонко нашаткувати.
  3. З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати.

Біфштекс з яловичини з вином

Біфштекс з винним соусом
Біфштекс з винним соусом

Інгредієнти:

  • 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
  • 2 cт. л. оливкової олії
  • 80 г вершкового масла
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • чорний мелений перець
  • 4-6 зубчиків часнику (очищати їх не треба)
  • розмарин і сіль – за смаком

Як приготувати:

  1. Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
  2. У сковороді (в чавунній) розігріти оливкову олію або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох боків по одній хвилині.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще сім-вісім хвилин.
  4. Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
  5. Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
  6. Добре перемішати соус і залити ним м'ясо.
  7. Подавайте м'ясо гарячим разом з картопляним пюре, запеченими овочами і салатом.

Шоколадне фондю з фруктами

Шоколадне фондю
Шоколадне фондю

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершки – 100 мл
  • Свіжі фрукти і ягоди – за смаком

Тут знайдете рецепт красивого десерту блонді з білого шоколаду.

Як приготувати:

  1. Фрукти і ягоди помити, шоколад поламати невеликими шматочками.
  2. Приготувати ганаш: залити шоколад вершками, відправити в мікрохвильову піч на хвилину.
  3. Перемішати шоколад і вершки вінчиком, щоб вийшла гладка однорідна маса. Можна додати столову ложку рому.
  4. Фрукти довільно почистити, порізати, скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  5. Запалити свічку, помістити над нею жароміцну мисочку із шоколадом. Ягоди і фрукти наколювати на спеціяльні шпажки і занурювати в шоколад.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти