![Морквяні млинці з вершковим соусом](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/624/30d/5dc/62430d5dc1fde.jpg.webp)
Морква – часта й дуже вдала гостя у класних десертах. У Бразилії з нею печуть кекс на олії і поливають його шоколадною глазур'ю. Там цією випічкою заслужено пишаються.
Тут трохи простіше – змішуються сухі інгредієнти, окремо – вологі. Потім суміші з'єднуються і смажаться млинці.
Готові млинці можна скласти в купку, як видно на фото, та прикрасити кремом – вийде практично торт.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Крем приготуйте на основі збитих вершків з цукром та подрібненими горіхами.
Рецепт від кулінарних редакторів Мashed.com.
Морквяні млинці з вершковим соусом
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- по ¼ ч. л. меленого мускатного горіха, меленого імбиру;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 50 г цукру;
- дрібка солі;
- 400 г моркви, натертої;
- 1 велике яйце;
- 1 склянка молока;
- 2 ст. л. вершкового масла, розтопленого;
- ванілін – за смаком.
Як приготувати:
- Змішайте борошно, корицю, мускатний горіх, імбир, розпушувач, цукор та сіль.
- Окремо змішайте терту моркву, яйце, молоко, розтоплене вершкове масло та ванілін.
- Поступово додайте вологі інгредієнти до сухих інгредієнтів, перемішайте. Додайте подрібнені волоські горіхи, не перемішуйте.
- Нагрійте сковороду, змастіть олією та насмажте млинці. Прикрасьте соусом.
Як приготувати соус для млинців – дивіться у відео.