Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

М'ясо, маринад та соус – Євген Клопотенко ділиться рецептами ідеального шашлику

Обов'язково зачищайте м'ясо перед тим, як воно наріжеться на шматки і маринуватиметься. У маринаді обов'язково має бути різний перець горошком, лавровий лист, олія
Рецепт шашлику, маринаду та соусу від Євгена Клопотенка
Рецепт шашлику, маринаду та соусу від Євгена Клопотенка

Не має значення, де ви готуватимете шашлик, у духовці або вас є можливість зробити його на відкритому вогні.

Важливо правильно вибрати м'ясо, підготувати його, замаринувати та подати з потрібним соусом.

Реклама

Усі лайфхаки з приготування шашлику зі свинини, маринаду на основі яблучного оцту, гірчиці та гострого перцю, а також соусу чимічурі знайшли у шеф-кухаря Євгенія Клопотенка.

Лайфхаки для ідеального шашлику

Обов'язково дайте м'ясу відпочити під фольгою перед подачею
Обов'язково дайте м'ясу відпочити під фольгою перед подачею

Соковитий шашлик вийде з ошийка. Для нежирного шашлику беріть лопатку або задню частину.

Реклама

М'ясо обов'язково потрібно зачистити – відрізати прожилки, зайвий жир. Шматки наріжте однакового розміру, щоб вони приготувалися рівномірно.

Не забудьте дати м'ясу відпочити перед тим, як подавати. Накрийте його фольгою або лавашем та залиште на 10 хвилин.

Щоб м'ясо добре промаринувалося, йому достатньо однієї години, але можете потримати його в маринаді в холодильнику близько двох годин.

Реклама

Щодо маринаду, то вибирайте його на свій смак. Але без солі, лаврового листа, чорного перцю горошком, духмяного перцю горошком та невеликої кількості соняшникової олії не буває жодного хорошого маринаду.

Шашлик можна подавати в питі, її легкий рецепт знайдете тут.

Рецепт шашлику, маринаду та соусу чимічурі від Євгена Клопотенка

Скорпіони, Козероги, Терези – це шашлик з баранини
Скорпіони, Козероги, Терези – це шашлик з баранини

Для шашлику:

  • 1 кг свинячого ошийка.

Для маринаду:

  • 4-5 ст. л. винного або яблучного оцту;
  • 2 ч. л. сухого орегано;
  • 3-4 ст. л. солодкої гірчиці;
  • 10 г перцю чилі;
  • 4-5 ст. л. води;
  • сіль і перець.

Для соусу:

  • 40 г петрушки;
  • 5 г перцю чилі;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • сік одного лайма чи лимона;
  • сіль.

Як приготувати:

  1. Для маринаду з'єднайте у каструлі 4-5 ст. л. винного чи яблучного оцту, 2 ч. л. сухого орегано, 3-4 ст. л. солодкої гірчиці, 10 г перцю чилі, 4-5 ст. л. води, сіль та перець за смаком. Відправте в нього 1 кг порізаної свинини.
  2. Нанизайте на шампури та готуйте на грилі або мангалі.
  3. Для соусу чимічурі подрібніть 40 г петрушки ножем або у блендері. Додайте 3 зубчики часнику, 5 г перцю чилі, сіль за смаком, сік одного лайма або лимона та 2-3 ст. л. оливкової олії, потім усе добре перемішайте. Подавайте м'ясо із соусом.

Якщо любите м'ясо, приготуйте легендарні зразки князя Радзивілла. Рецепт знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти