Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Ніжний і пористий морквяний кекс на олії – як спекти і рецепт

Цей кекс з Бразилії, всі інгредієнти збиваються у блендері. Тобто моркву терти не треба. Прикрашається помірно солодкою шоколадною глазур'ю
Бразильський морквяний кекс
Бразильський морквяний кекс

Випічка з фруктами та овочами приречена на успіх серед тих, хто її куштує. Ці доповнення покращують не лише смак, а й текстуру, як у кексі з авокадо, бананом та горіхами.

Ніжний, повітряний та соковитий бразильський кекс обов'язково вам сподобається. Він помірно солодкий, що важливо, з дуже м'яким смаком та ароматом моркви, яка практично не відчувається.

Реклама

Моркви потрібно 250 грамів і вона не натирається, як в іншій подібній випічці, а поєднується з іншими інгредієнтами в блендері.

У Бразилії кекс печуть або у прямокутній формі, а потім розрізають на порції, або в класичній формі з отвором посередині.

Рецепт із сайту Нerringinfurs.blogspot.com.

Реклама

Бразильський морквяний кекс

Бразильський морквяний кекс
Бразильський морквяний кекс

Інгредієнти:

  • по 250 г сирої моркви, цукру;
  • 260 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 1 ст. л. розпушувача;
  • дрібка солі.

Для шоколадної глазурі:

Реклама
  • 1 склянка холодного молока;
  • по 5 ст. л. цукру, какао;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю.

Рецепт сирних кексів з крабовими паличками знайдете тут. Їх зручно брати на перекус.

Як приготувати:

  1. Моркву почистити та нарізати дрібно. Покласти в блендер яйця, цукор, олію, моркву. Пюрирувати до однорідності.
  2. Борошно просіяти із сіллю та розпушувачем. Пересипати в блендер борошняну суміш і знову пюрувати. Вилити масу у форму.
  3. Духовку розігріти до 180 градусів і випікати 40-50 хвилин до сухої шпажки. Дати охолонути у формі.
  4. Для глазурі з'єднати половину молока та крохмаль. Додати решту інгредієнтів. Варити на повільному вогні до загустіння. Остудити, полити кекс.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти