Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Дуже ситний сніданок для великої родини – спробуйте туніську запіканку (фото)

Вона називається маандус і є традиційною стравою цієї країни. Потрібні будь-яке м'ясо або фарш, картоплина та яйця. Обов'язкове додавання свіжої петрушки
Запіканка мааднус на сніданок
Запіканка мааднус на сніданок

Усе-таки запечена їжа трохи краще, ніж приготована на сковороді. Так смак і текстура зберігаються краще.

Коли є баклажани, можна приготувати італійську тумбет, а от для тих, хто любить ситний сніданок – дуже підійде туніська мааднус.

Реклама

Її рецептів багато, але без м'яса, картоплі та яєць не обійтися. І головне: мааднус перекладається як петрушка, тому вона обов'язкова.

Спочатку фарш (м'ясо) потрібно обсмажити разом з цибулею та картоплею, потім залити яєчною сумішшю. Спеції з'єднайте та вводіть у запіканку в два прийоми.

Рецепт зі сторінки www.straight.com.

Реклама

Запіканка мааднус на сніданок

Інгредієнти:

  • 450 г курячого м'яса, нарізаного;
  • 1 середня цибулина, нарізана;
  • 1 велика, нарізана кубиками, картоплина;
  • 250 мл води;
  • петрушка;
  • 8 великих яєць;
  • 175 г сиру;
  • 30 мл оливкової олії.

Спеції:

  • кмин;
  • сіль, перець;
  • коріандр;
  • куркума;
  • чебрець;
  • червоний перець.

Як приготувати:

Реклама
  1. Змішайте спеції разом.
  2. На середньому вогні обсмажте цибулю на 1 ст. л. оливкової олії до м'якості.
  3. Перемішайте нарізану курку з половиною суміші спецій. Додайте це до сковороди та підрум'яньте.
  4. Додайте картоплю та воду. Доведіть до слабкого кипіння, потім готуйте без кришки, доки картопля не стане м'якою і більшість рідини не випарується.
  5. Додайте нарізану петрушку і дайте охолонути.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть оливковою олією.
  7. Ретельно збийте яйця у великій мисці, а потім змішайте з тертим сиром.
  8. Додайте суміш і курки, картоплі, петрушки та спеції.
  9. Добре перемішайте, вилийте у змащену олією форму для запікання.
  10. Випікайте від 30 до 35 хвилин або доки не схопиться в центрі.

В Ірані готують тах чин, запіканку, схожу на плов. Її рецепт тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти