Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як смачно приготувати яйця – від просто варених до яйця пашот

У матеріалі зібрані поради та рекомендації світових шеф-кухарів. Ці помилки стосуються будь-якого способу приготування яєць. Від елементарно варених і смажених до бовтанки і яйця пашот
Як смачно приготувати яйця
Як смачно приготувати яйця

Якщо ми думаємо, що приготувати яйця так само просто, як і смачно посмажити картоплю, то частка правди в цьому величезна. Але чому іноді омлет не виходить повітряним, варені яйця тріскаються і виливаються в окріп, а яйце пашот ніяк не виходить. Усе легко пояснити – ми упускаємо важливі дрібниці та не дотримуємося елементарних правил. Світові шеф-кухарі вказали на наші головні помилки в цій справі.

Варені яйця

При варінні яєць додайте у воду трохи солі
При варінні яєць додайте у воду трохи солі

Реклама

Головна неприємність, яка може статися, – це тріснуті яйця. І неважливо, хотіли ви їх зварити круто чи некруто. Ще одне – це переварені яйця або недоведення до потрібної кондиції. Щоб цього не сталося, потрібно запам'ятати:

  • Не можна варити яйця одразу ж, щойно ви дістали їх з холодильника. Вони мають нагрітися за кімнатної температури
  • Обов'язково додавайте в воду сіль
  • Вода в каструлі має покривати яйця мінімум на 3 см
  • Яйця потрібно варити на повільному вогні. При бурхливому кипінні яйця тріснуть і переваряться
  • Яйця в киплячу воду потрібно класти за допомогою ложки або шумівки. Яйця круто можна починати варити на повільному вогні або в холодній воді. Варяться такі яйця 8-10 хвилин з моменту закипання води
  • Щоб отримати яйця некруто, то їх потрібно опустити в теплу воду і варити в сильно киплячій воді до 4 хвилин

Яйця пашот

У воду для яйця пашот потрібно додавати оцет
У воду для яйця пашот потрібно додавати оцет

Красиві яйця пашот вимагають деякої вправності. Не у всіх виходить зварити його ідеально з першого разу. Ось кілька рекомендацій:

Реклама
  • Додайте в воду кілька дрібок солі та кілька столових ложок оцту. Це прискорить процес згортання білка
  • Кожне яйце має готуватися окремо. Якщо ви закините в каструлю декілька, то це знизить температуру води. Яйця пашот у вас не вийдуть
  • Готувати такі яйця треба впродовж 3-4 хвилин
  • Після того, як яйце пашот звариться, його потрібно акуратно дістати шумівкою і покласти на паперовий рушник, щоб обсохнуло

Читайте також:

Смажені яйця

Смажити яєчню потрібно на середньому вогні
Смажити яєчню потрібно на середньому вогні

Щоб отримати ідеальний глянсовий білок і щільний жовток, важливо знати:

Реклама
  • Смажити їх потрібно на середньому вогні. На сильному білок може сильно засмажитися по боках
  • Не розбивайте яйця прямо в сковороді. Ви можете порушити цілісність жовтка. Краще зробити це в мисці, а потім акуратно вилити на розігріту поверхню
  • Наприкінці приготування сковороду можна накрити кришкою на 30-40 секунд, щоб жовток трохи ущільнився
  • Найсмачніше, коли яйця смажаться на вершковому маслі

Бовтанка

З невеликою кількістю молока або вершків бовтанка буде смачніше
З невеликою кількістю молока або вершків бовтанка буде смачніше

Недостатньо просмажена, не така повітряна, як хотілося, бовтанка – це наслідок багатьох технічних помилок. Наприклад, ми готуємо її на сильному вогні та заздалегідь робимо мікс з яєць, овочів або зелені. Замість цього потрібно запам'ятати:

  • Додайте близько 2 ч. л. бульйону в збиті яйця. Коли ви готуватимете, вода почне випаровуватися і зробить цю яєчню повітряною. Замість води можна додати стільки ж молока або вершків
  • Сир і зелень для бовтанки потрібно додавати майже наприкінці приготування. Ці продукти можна додати і тоді, коли не прибрали бовтанку зі сковороди, але вогонь вже вимкнений
  • Готуйте цю страву на середньому вогні, постійно помішуючи. Що інтенсивніше ви робитимете це, то пишніше буде бовтанка

Читайте також:

Омлет

Яйця для омлету потрібно збивати до однорідності, а не до появи піни
Яйця для омлету потрібно збивати до однорідності, а не до появи піни

Буває, що вчора омлет прекрасно піднявся, а сьогодні впав і перетворився на несимпатичний коржик. Усе тому, що ви, ймовірно, перестаралися. От рекомендації шеф-кухарів:

  • Не потрібно збивати яйця до утворення піни. Правильно – це коли жовток і білок стали однорідними
  • Овочі та м'ясо до омлету потрібно додавати, коли омлет вже схопився знизу, а сир і зелень – наприкінці приготування
  • Водянисті овочі, наприклад, кабачки і помідори, рекомендують обсмажити перед тим, як додавати до омлету

Тут дізнаєтеся, як зварити насправді смачну вівсянку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти