Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Паска з цукатами – простий рецепт без заморочок

Крім цукатів, потрібні родзинки та сушена журавлина. За бажанням у тісто можна додати столову ложку алкоголю – паски довше збережуться свіжими
Простий рецепт паски
Простий рецепт паски

Сьогодні існує безліч різних рецептів пасок, головної випічки на Великдень. Про те, як спекти закарпатську з медом, ми розповідали.

Але є рецепти, які дивують своєю простотою, і це зовсім не означає, що паски вийдуть несмачними.

Реклама

Родзинки та сушену журавлину попередньо замочіть в окропі та обсушіть. Потім додайте до них чайну ложку борошна, щоб сухофрукти поєдналися з тістом.

Для цих пасок потрібні свіжі дріжджі. Якщо таких немає, то сухих потрібно втричі менше.

З набору інгредієнтів вийде три штуки по 440 грамів. Авторка рецепта Куховаримо з Танею нагадує, що всі продукти мають бути кімнатної температури.

Реклама

Паска з цукатами – простий рецепт

Паска з цукатами – простий рецепт
Паска з цукатами – простий рецепт

Інгредієнти:

  • 100 мл теплого молока;
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 200 г цукру;
  • 550 г пшеничного борошна (більше або менше);
  • 100 г сметани 25%;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 середніх яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. солі,
  • ванілін;
  • по 70 г сушеної журавлини, цукатів;
  • 60 г родзинок.

Для глазурі:

Реклама
  • 100 г цукрової пудри;
  • 0,5 ч. л. желатину;
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Рецепти дріжджового тіста за 10 хвилин читайте тут.

Як приготувати:

  1. У тепле молоко додати дріжджі. Додати одну столову ложку цукру, перемішати. Додати три столові ложки борошна. Має бути суміш консистенції сметани. Залишити на 15-20 хвилин.
  2. Яйця з'єднати з цукром, сіллю та ваніліном. Збити в пишну піну.
  3. Додати м'яке вершкове масло та сметану, перемішати. Всипати куркуму. Перемішати до однорідності.
  4. Додати опару, перемішати. У борошно додати рідкі інгредієнти, перемішати ложкою.
  5. Коли все борошно вмішалося, викласти тісто на припилену борошном поверхню і вимішувати руками.
  6. Коли тісто зібралося в грудку, додати олію та продовжувати вимішувати.
  7. Миску змастити олією, викласти тісто, добре накрити плівкою в контакт і залишити у теплому місці. Тісто має збільшитися вдвічі.
  8. Розтягнути тісто в пласт, викласти та розподілити цукати, родзинки та журавлину. Вимісити тісто кілька хвилин.
  9. Розділити тісто формами і залишити до збільшення приблизно вдвічі.
  10. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати до сухої шпажки.
  11. Желатин розбавити в одній столовій ложці води та залишити для набухання.
  12. Змішати ложку цукру з двома столовими ложками води. Додати сік лимона. На маленькому вогні, помішуючи, довести до кипіння.
  13. Додати желатин та перемішати до однорідності. Збити міксером у пишну густу масу.
  14. Прикрасити паски.

Деталі замішування тіста дивіться на відео.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти