Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Паста із салямі та креветками – рецепт ситної вечері для чотирьох

Вибір салямі – непринципово, беріть свою улюблену. Щодо особливих спецій, то знадобиться подрібнене насіння фенхелю і копчена паприка. Паста – будь-яка, крім спагеті
Паста з салямі та креветками
Паста з салямі та креветками

Справедливо можна подумати, що салямі та креветки – абсолютно різні інгредієнти, їсти їх треба окремо і точно не разом. Та автори рецепту цієї пасти запевняють – це більше, ніж просто смачно. Тим паче що надихалися вони кухнею Португалії, де обожнюють смачно їсти, люблять салямі, ну й креветки в раціоні там теж постійні.

Отже, якщо любите готувати запіканки з макаронів з різними, іноді несподіваними добавками, то ця паста до вечері має цілком влаштувати.

Реклама

Паста з салямі та креветками

Інгредієнти:

  • 400 г креветок, очищених;
  • 1 ч. л. солі для креветок;
  • Паста (на 4 порції);
  • 100 г салямі, нарізаної кружальцями;
  • 100 г вершкового масла;
  • Цедра і сік 1 лимона;
  • 6 зубків часнику, дрібно нарізаних;
  • 1 ч. л. пластівці червоного перцю, копченої паприки, подрібнене насіння фенхелю;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • Свіжа петрушка, сіль, перець – за смаком.

Як приготувати:

  1. Приправити креветки сіллю.
  2. Відварити пасту приблизно на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Залишити 1 склінку рідини після приготування.
  3. Обсмажити салямі 6-8 хвилин, перекласти на тарілку.
  4. У тій же сковороді розігріти вершкове масло. Додати цедру лимона, часник, пластівці червоного перцю і насіння фенхелю. Готувати, помішуючи, приблизно 2 хвилини, доки часник не стане золотавим. Приправити сіллю і перцем і готувати ще 2 хвилини.
  5. Додати вино і збільшити вогонь до середньо-сильного. Готувати, помішуючи, приблизно 3 хвилини, доки не зникне запах спирту.
  6. Додати креветки і готувати приблизно 2 хвилини, доки креветки не стануть яскраво-рожевими.
  7. Додати пасту і воду після варіння. Зменшити вогонь до середнього і готувати, часто помішуючи, приблизно 4 хвилини.
  8. Зняти макарони з вогню, приправити сіллю і змішати з лимонним соком, петрушкою і салямі. Розкласти по тарілках.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти