Домашнє печиво, тим паче з кулінарних зошитів мам та бабусь, особливо смачне. Кожне з них може мати однаковий список інгредієнтів, а от назву кожна господиня давала свою.
Це печиво багатьом може бути відомо, ще й як "П'ятихвилинка" або "Хвилинка". Справа в тому, що тісто для нього готується швидко, йому навіть не знадобиться відпочинок. Після з'єднання борошняної та масляної суміші можна братися за роботу.
Важливо, щоб варення було дуже густим, так ви уникнете його протікання.
Рецепт з каналу Калніна Наталія.
Печиво "За 5 хвилин" з джемом
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- вершкове масло – 120 г;
- сметана -100 г;
- цукор – 50 г;
- яйце;
- сода – 1/2 ч. л.;
- сіль – 1/4 ч. л.
Багато хто може пам'ятати цікавий пиріг, який замішувався на сухому киселі. Подробиці читайте тут.
Як приготувати:
- Просіяти борошно, натерти холодне вершкове масло. Перетерти руками.
- Окремо з'єднати яйце, сметану та цукор. Додати сіль, гашену соду, перемішати.
- Додати суміш до борошна з маслом. Замісити тісто. За необхідності додати борошно.
- Тісто розділити на три частини, розкачати в тонкі пласти завтовшки 3-4 мм.
- Розрізати на квадрати 5 на 5 см. Викласти джем, скріпити протилежні краї з одного боку.
- Випікати за 180 градусів 10-15 хвилин.
Рецепт запорізьких бубликів знайдете в цьому матеріялі.