Ще зовсім недавно популярним з овочів були різноманітні мариновані закуски. Весняні овочі використовуються у салатах або готуються на сковороді.
Простий класичний рецепт із першими в сезоні кабачками – обсмажити їх у борошні та яйці та подати з майонезом, часником та зеленню.
На каналі MarinaStar81 пропонують додати до борошна кунжут. Так кабачки отримають особливий присмак.
Смажені кабачки з майонезом та часником
Інгредієнти на один кабачок:
- кабачок;
- 2 яйця;
- борошно;
- сіль, перець;
- майонез або сметана;
- кріп, часник, кунжут.
Тут читайте, як зробити корисний овочевий паштет за рецептом Григорія Германа.
Як приготувати:
- Яйця збити із сіллю, перцем та іншими спеціями. У борошно додати кунжут і перемішати.
- Кабачок нарізати на кружальця завтовшки до пів сантиметра.
- Розігріти олію на сковороді.
- Кружальце кабачка опустити в борошно (зайве стряхнути), потім – у яйце. Обсмажити до готовності.
- Часник пропустити через прес або натерти. Нарізати зелень дрібно.
- Кабачки викласти на тарілку, намазати майонезом або сметаною, викласти часник та зелень.
А тут дізнаєтеся, як приготувати цвітну капусту, яка запікається з іншими овочами.