Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Піца по-флорентійськи – рецепт чудового поєднання шпинату та яєць у начинці

І так, цю піцу можна вважати майже дієтичною. Скільки ви візьмете шпинату – значення не має. Головне, щоб у процесі приготування жовток залишався сирим, а білок лише трохи зашерх
Піца по-флорентійськи
Піца по-флорентійськи

Друге ім'я цієї піци – "фіорентина". Тепер уже ніхто не скаже, народилася вона у Флоренції чи в передмісті і як комусь спало на думку приготувати піцу зі шпинатом.

Можливо, багато хто воліє швидке приготування піци, тепер замість тіста використовують навіть терту картоплю. У цьому рецепті все традиційно: тісто потрібно замісити та залишити "відпочивати" на 15-20 хвилин.

Реклама

Звісно, без томатної пасти, яка покриє основу, та орегано не обійтись. Ну і моцарела – вона матиме симпатичний вигляд на трохи обсмаженому шпинаті.

Рецепт взято у сайту Goodhousekeeping.com.

Піца по-флорентійськи

Інгредієнти:

Реклама
  • 125 г борошна, плюс на обвалку;
  • ½ ч. л. сухих дріжджів;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 1 цибулина, тонко нарізана;
  • 80 г шпинату;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • ½ ч. л. сушеного орегано;
  • 125 г моцарели, дрібно нарізаної;
  • 2 великі яйця.

Як приготувати:

  1. Насипте борошно, дріжджі та сіль у велику миску. Додайте 75 мл теплої води та 2 столові ложки оливкової олії. Замісіть м'яке тісто, воно не має липнути до рук.
  2. На робочій поверхні, присипаній борошном, вимішуйте 10 хвилин. Сформуйте кулю, покладіть назад у миску та накрийте харчовою плівкою. Залишіть на 15 хвилин.
  3. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  4. Обсмажте цибулю на оливковій олії впродовж 15 хвилин. Додайте шпинат і готуйте ще 2-3 хвилини.
  5. Змішайте томатну пасту, орегано, 2 столові ложки олії та інші спеції за смаком.
  6. Присипте борошном деко. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, щоб вийшов прямокутник, і перекладіть на деко. Випікайте 5 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще кілька хвилин.
  7. Розподіліть томатну суміш по основі, не доходячи до країв. Зверху викладіть моцарелу, а потім цибулю зі шпинатом.
  8. Розбийте яйця на відстані й поставте у духовку на 15-20 хвилин, доки піца не стане золотавою, а яйця не приготуються.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти