Якщо хтось пам'ятає, то кисіль їли просто так, прямо з брикету. Ні, хтось біг по тістечко "Доміно", а для когось кисіль був свого роду перекусом з кислинкою.
І, мабуть, саме тоді виникла ідея використати його не за прямим призначенням, а у випічці.
У цьому рецепті немає цукру, а це означає, що пиріг справді кислитиме.
Для пирога a.i.nikolaevna взяла вишневий, а замість вершкового масла – пачку маргарину.
Прикрасити можна сметанним кремом з додаванням вишневого варення або просто цукровою пудрою. Словом, усе залежатиме від того, який смак киселя ви візьмете.
Кисельний пиріг – рецепт з дитинства
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 3 яйця;
- 180 г маргарину;
- 1 пачка киселю;
- 1 ч. л. сода, гашена в оцті або 10 г розпушувача.
Давно, з особливих приводів, пекли печиво "Кали", як їх зробити – читайте в цьому матеріалі.
Як приготувати:
- Кисіль подрібнити на порошок. Маргарин розтопити, трохи охолодити та з'єднати з киселем.
- Додати яйця та борошно, добре перемішати та додати соду. Залишити на кілька хвилин.
- Деко змастити олією і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Тут знайдете рецепт ароматних запорізьких бубликів, вони прикрашаються маком.