Не можна сказати, що м'ясний хліб, або мітлоф, – ексклюзивна страва якоїсь конкретної країни. В Естонії є "Довгий хлопчик", з яйцем усередині, а в Данії його загортають у бекон.
У будь-якому разі це дуже зручна їжа. М'ясний хліб великий, він однаково смачний як гарячий, так і холодний.
Одні додають у фарш білий хліб, замочений у молоці, інші – в'ялені томати або сир, як у рецепті від tasty.foodblog.
М'ясний хліб
Інгредієнти:
- Свинячий фарш – 450 г
- Яловичий фарш – 450 г
- Бульйон – 100 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир тертий – 100 г
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 30 мл
- Хлібні крихти або сухарі – 70 г
- Суміш італійських трав, сіль, перець – за смаком
Також варто спробувати приготувати м'ясні хінкалі, у яких замість тіста фарш, а всередині гриби.
Як приготувати:
- Змішати свинячий і яловичий фарш. Додати хлібні крихти або сухарі, спеції та подрібнений часник.
- Вбити яйця та додати тертий сир.
- Влити бульйон і добре вимісити фарш руками.
- Змастити форму для хліба олією, викласти фарш у підготовлену форму, розрівняти і покласти зверху лавровий лист.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.