Мінтай – універсальний. Тобто не боїться жодних соусів, чи то вершкового, чи томатного, бо завжди виходить смачним.
Якщо шукайте чудові та бюджетні рецепти на день народження, то сміливо готуйте скумбрію, це теж смачно. Або мінтай, йому не потрібно багато спецій та лимона, щоб "вбити" рибний запах.
Мінтай від anechka.chylikova запікається в сметані з часником, для риби в томатному соусі від iamcookru потрібні помідори, їх треба бланшувати, або томатна паста.
А от для рецепту від thesmilingfoodjourna потрібно трохи більше часу: мінтай обгортається в бекон і запікається на овочевій подушці.
Мінтай на овочевій подушці
Інгредієнти :
- Часник – 2 зубчики
- Мінтай – 4 філе
- Бекон – 8 шт.
- Помідори або чері – 300 г
- Нут варений або консервований – 200 г
- Лимон, цибуля – по 1 шт.
- Копчена паприка – 1 ч. л.
- Олія
- Сіль, перець, гострий перець, свіжа петрушка, спеції
Як приготувати:
- Розігріти духовку до 200 градусів. Форму для запікання змастити олією, викласти нут, нарізані лимон та помідори. Додати розчавлений часник та спеції, перемішати.
- Готувати 10 хвилин, вийняти з духовки.
- Рибу промити і нарізати, посолити, поперчити. Обернути кожен шматок беконом та викласти на овочі. Готувати 10-15 хвилин.
- Посипати петрушкою або іншою зеленню.
Мінтай у томатному соусі
Інгредієнти:
- Філе мінтая – 600 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Томатна паста або помідори – 2 ст. л. або 4 шт.
- Вода – 400 мл
- Сіль, перець, спеції для риби – за смаком
- Олія для смаження
Як приготувати:
- Цибулю нарізати півкільцями і викласти у розігріту сковороду з олією.
- Моркву натерти на тертці та обсмажити до м'якості.
- Мінтай нарізати на невеликі шматочки та викласти на овочі, додати спеції.
- Томатну пасту трохи розвести у воді та залити рибу.
- Готувати на середньому вогні 25 хвилин.
Запечений мінтай під сметанно-часниковим соусом
Інгредієнти:
- Мінтай – 400 г
- Сметана – 150 г
- Часник – 5 г
- Сіль, перець чорний мелений – на свій смак
- Приправа для риби, сік лимона – на свій смак
- Кріп – 1 пучок
- Олія оливкова – 1 ст. л.
Як приготувати:
- Мінтай розрізати на порційні шматки, посолити, поперчити, додати приправу для риби.
- Нагріти сковороду, додати оливкову олію. Обсмажити філе мінтаю до напівготовності з двох боків на середньому вогні.
- В окремій ємності змішати сметану, дрібно нарізаний кріп, подрібнений часник, трохи солі. Залити рибу на сковороді, зменшити вогонь, перемішати рибу із соусом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.
- Збризкати лимонним соком, досолити за смаком.
Читайте також: