Гарбуз у випічці дружить з усім. Неймовірно гарними є сирники і запіканки. У цій добірці цікаві рішення для пирогів, а саме – з яблуком, сиром, а також рецепт класичного американського пирога з гарбузом. До речі, останній можна сміливо готувати і до Геловіну.
Для яблучно-гарбузового пирога від фудблогера ilike.2bake в тісто потрібна манна крупа, а сир для рецепта від foodblogger_nara потрібно буде добре перетерти або замінити його рикотою.
Якщо робитимете гарбузове пюре вперше, то після того, як ви його натрете, потрібно дати стекти зайвій рідині, щоб отримати насиченіший смак.
Класичний американський пиріг
Інгредієнти:
- Цукор – 50 г
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Згущене молоко – 150 г
- Гарбузове пюре – 250 г
- Кориця – за смаком
- Цукрова пудра, збиті вершки – для подачі
Для тіста:
- Борошно – 250 г
- Цукрова пудра – 50 г
- Вершкове масло – 125 г
- Жовток
- Крижана вода – 1 ст. л.
Як приготувати:
- Для тіста з'єднати борошно, цукор і масло в кухонному комбайні. Перемішувати, доки суміш не стане схожою на панірувальні сухарі.
- Додати жовток і крижану воду, перемішати. Сформувати корж у формі для випікання, злегка присипаній борошном, і поставити в холодильник під плівкою на 30 хвилин.
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- На корж покласти пергамент і вантаж і випікати 10 хвилин. Прибрати вантаж і випікати ще 10 хвилин, остудити.
- Для крему змішати цукор і кукурудзяний крохмаль. Збити яйця, згущене молоко, гарбуз і корицю.
- Вилити на тісто і випікати від 45 до 50 хвилин, остудити і поставити в холодильник на 1 годину.
- Посипати пиріг цукровою пудрою. Подавати зі збитими вершками.
Пиріг з гарбузом і яблуками
Інгредієнти:
- Манка – 160 г
- Борошно – 130 г
- Цукор – 180 г
- Молоко – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 30 г
- Яблука – 2 шт.
- М'якоть гарбуза – 250 г
Як приготувати:
- Змішати всі сухі інгредієнти. Натерти на крупній тертці яблука і гарбуз.
- Викласти по черзі сухі інгредієнти і натерті яблука з гарбузом, акуратно розкладаючи лопаткою шари по формі.
- У молоко додати вершкове масло і на 30 секунд поставити в мікрохвильовку.
- Вилити в форму і виделкою зробити проколи, щоб рідина потрапила всередину.
- Випікати за 180 градусів, 35-40 хвилин.
Гарбузовий пиріг з рикотою
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 70 г
- Яйце 1 шт.
Для начинки:
- Сир – 400 г
- Гарбуз – 200 г
- Сметана – 150 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Ваніль
Як приготувати:
- Для тісто масло порубати з борошном. Додати яйце і цукор, покласти в холодильник на 1 годину.
- Для начинки сир змішати з цукром, яйцями, ваніллю. Збити блендером до однорідного стану.
- Гарбуз нарізати на шматочки, протушкувати в каструлі з невеликою кількістю води до м'якості. Воду злити, блендером перебити гарбуз в пюре і додати крохмаль.
- Сирну масу розділити на дві частини. В одну додати пюре з гарбуза, ретельно перемішати. В іншу – 2 столові ложки крохмалю.
- Дня форми і боки вистелити пергаментом. Вікласти тісто.
- Залити столовою ложкою начинку. Можна чергувати сирну і гарбузову, щоб вийшла "зебра".
- Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці впродовж 1 години.
Читайте також:
- Норвезький яблучний пиріг, де дуже багато кориці – рецепт для довгих осінніх вечорів
- Банофі – рецепт простого пирога з ідеальною бананово-карамельною начинкою
- Рецепт чорничного пирога з корицею для особливого кава-брейку
- Пиріг "Невидимий" з грушами – рецепт для тих, хто любить легкі, повітряні десерти