Навіть недорогі продукти можна приготувати та подати вишукано. Це стосується запіканок на основі курки та подачі страви на шпажках.
Ще вони швидко готуються і мають дуже презентабельний вигляд. Отже, якщо готуєтеся до дня народження, скористайтеся цими досить вивіреними в плані поєднання інгредієнтів рецептами.
Курячі грудинки зі слайсами з кабачка за рецептом kira_pro_edu – дуже легка закуска та влаштує всіх, хто дотримується правильного харчування.
Для сосисок у тортильї та чері на шпажках від anait_foodblog_receptyсосиски краще брати довгі й не надто тонкі.
І ще для одного рецепта від pp_receptu потрібен лосось, який маринується в соусі на основі білого сухого вина.
Лосось на шпажках
Інгредієнти:
- Лосось – 700 г
- Цибуля – 2 шт.
- Сухе біле вино – 250 мл
- Олія – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л
- Чорний мелений перець, кмин – по 1/4 ч. л.
- Лимон
- Перець солодкий жовтий
Як приготувати:
- Філе риби нарізати шматочками, цибулю – кільцями, з'єднати.
- Для маринаду змішати вино, лимонний сік, сіль, перець, кмин. Залити рибу маринадом і поставити у холодне місце на 2 години.
- Нарізати великим кубиком перець. Нанизати рибу на шпажки, чергуючи з цибулею та перцем.
- Викласти на пергамент, збризкати маринадом і запікати за температури 200 градусів 15-20 хвилин або дивитися по готовності.
Шпажки з курячою грудкою та кабачком
Інгредієнти:
- Куряча грудка
- Кабачок
Для маринаду:
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мед, яблучний оцет – по 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Кунжут, орегано, чебрець
Як приготувати:
- Для маринаду пропущений через прес часник з'єднати з іншими інгредієнтами.
- Курку нарізати великими кубиками і замочити в маринаді на 30 хвилин. Шпажки покласти у теплу воду на 15 хвилин.
- Кабачок нарізати тонкими слайсами.
- На шпажку нанизати, чергуючи, курку та слайс із кабачка, загорнутий у рулет.
- Викласти на деко, застелене пергаментом, запікати 15 хвилин за температури 180 градусів.
Сосиски в тортильї з чері на шпажках
Інгредієнти:
- Чері, рукола – по 1 упаковці
- Будь-який нарізаний сир – 1 упаковка
- Сосиски – 1 упаковка
- Соус песто
- Тортилья або лаваш
- Бальзамічний соус
Як приготувати:
- Тортилью скласти навпіл і обрізати краї. Розгорнути тортилью, змастити песто та викласти пластинку сиру. Покласти сосиску і згорнути в рулет, порізати на рівні частини.
- На шпажку по черзі нанизати чері та нарізані рулети.
- Викласти на деко, застелене пергаментом, запікати 8-10 хвилин за температури 180 градусів. ⠀
- При подачі викласти на руколу або іншу улюблену зелень, трохи полити бальзамічним соусом.