Гювеч зі свининою
Свинина готується швидко. Чи то в мультиварці з вином, оливками та помідорами, чи то цей симпатичний болгарський гювеч.
Страва давня і шанована місцевими. Вони готують і подають її в однойменному глиняному горщику.
Варіянтів гювеча багато. Головне – це наявність болгарського перцю та паприки.
Якщо захочете готувати його порційно, то наприкінці потрібно розбити в кожен горщик по яйцю, жовток має схопитися.
Рецепт взято зі сторінки kulinarnyj_zhurnal.
Гювеч зі свининою
Інгредієнти:
- свинина – 600 г;
- рис круглозерний – 200 г;
- перець болгарський – 2-3 шт.;
- помідори в томатному соусі – 400 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- паприка мелена – 2 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- вода гаряча – 800 мл;
- сіль, перець, петрушка.
Як приготувати:
- Свинину нарізати на великі шматочки. Цибулю нарізати на кубики, перець – невеликими смужками.
- На олії обсмажити свинину близько трьох хвилин. Додати цибулю, сіль та перець, тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
- До м'яса додати паприку, перемішати та влити 400 мл гарячої води. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.
- Додати болгарський перець та 3 ст. л. нарізаних помідорів у томатному соку. Всипати цукор та тушкувати 10 хвилин.
- Додати 200 г промитого рису, влити 400 мл гарячої води. Довести до смаку сіллю та перцем.
- Перекласти у горщик. Зверху викласти помідори з томатним соком.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Читайте також:
- Відбивна тонкацу, або Як японці люблять готувати й подавати свинину
- Відбивні на "подушці" з цибулі та перцю – найсоковитіше, що може бути зі свининою
- Маринади для м'яса в духовці та сковорідці – рецепти для свинини, яловичини і курки
- 8 класних рецептів для соковитої свинини і страв з неї на день народження