Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Торт "Мумія" на Геловін – рецепт дуже вершкового десерту

Цей торт випікається у формах для хліба. Для бісквіту потрібно трохи гарбузового пюре. Сама "мумія" оформлюється за допомогою вершкової глазурі та кондитерського мішка
Торт "Мумія" на Геловін
Торт "Мумія" на Геловін

За бажання меню на Геловін, у нашому випадку десертне, можна не обмежувати традиційним гарбузовим пирогом. Разом з ним варто спекти білий торт "Мумія".

В оригінальному рецепті пропонують використовувати у тісті патоку, спробуйте замінити її натуральним йогуртом.

Реклама

"Бінти", якими огортається мумія для цього торта на Геловін, робляться за допомогою вершкової глазурі, "очі" – це шоколадне драже.

Торт "Мумія" на Геловін

Інгредієнти:

  • 450 г борошна (може знадобитися більше);
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. харчової соди;
  • 1/2 ч. л. мелений мускатний горіх;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 300 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3 великі яйця;
  • 250 г гарбузового пюре;
  • 1 ч. л. екстракт ванілі або ванільний цукор;
  • 150 г натурального йогурту.

Для глазурі:

Реклама
  • 230 г вершкового сиру кімнатної температури;
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 150 г цукру;
  • 50 г жирних вершків;
  • 1/2 ч. л. екстракт ванілі або ванільний цукор;
  • шоколадне драже.

Як приготувати:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів. Злегка змастіть форми для випікання хліба та вистеліть дно пергаментним папером, залишивши виступи.
  2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, мускатний горіх та сіль.
  3. У другій мисці збийте цукор, олію, яйця, гарбуз та ванільний цукор. Поступово додайте борошняну суміш, чергуючи з йогуртом. Перемішайте.
  4. Розлийте суміш по формах і випікайте від 65 до 70 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Охолодіть.
  5. Міксером збийте вершковий сир та масло до однорідної маси. Додайте цукор і збийте до однорідної маси.
  6. Влийте вершки та ваніль і збивайте до утворення м'яких піків, близько 2 хвилин.
  7. Нанесіть тонкий шар глазурі зверху кожного торта.
  8. Перелийте решту глазурі в кондитерський мішок з плоским наконечником і створіть "бинти".
  9. "Очі" зробіть за допомогою драже. Охолодити.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти