Вегетаріянський олів'є
Ще один чудовий рецепт на новорічний стіл для тих, хто не їсть м'яса. І не лише для них. У тому сенсі, що серед величезної кількості жирної їжі можна приготувати і цей олів'є.
У ньому гармонійно з'єднаються авокадо, огірок та груша. Заправка з кеш'ю та лимонного соку додадуть салату неповторного присмаку.
Рецепт знайшли на сторінці leaf_of_green.
Вегетаріянський олів'є
Інгредієнти:
- Свіжий огірок (великий) – 1 шт.
- Свіжий зелений горошок – 150 г
- Груша сорт Конференція або інша з кислинкою – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля-порей (біла частина) – небагато за бажанням
Для соусу:
- Кеш'ю, вода – по 60 г
- Лимонний сік – 10 г
- Зерна гірчиці – 1 ч. л. + для прикраси
- Сіль
Як приготувати:
- Огірок, грушу та авокадо нарізати кубиками. І тонкими кільцями цибулю-порей. Авокадо збризнути лимонним соком, щоб не потемнів.
- Для соусу кеш'ю промити, замочити у воді, промити. Зерна гірчиці також промити та замочити на кілька годин.
- У блендері зерна гірчиці, воду та лимонний сік збити. Частинами додати кеш'ю та знову збити. Має вийти красивий однорідний соус. Наприкінці додати сіль.
- Заправити салат та прикрасити зернами гірчиці.
Читайте також:
- 5 класних страв для тих, хто не їсть м'ясо
- Сирники з авокадо – варто спробувати всім, хто любить здорову та смачну їжу
- 3 пісні салати на Новий рік-2022 – коли хочеться легкості на святковому столі
- 7 пісних, але ситних і різноманітних страв на день народження
- Як приготувати олів'є на Новий рік-2022: 5 топових рецептів