Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Віденський меланж, німецький "Фарисей" і ще один рецепт до Міжнародного дня кави

Для Віденського меланжу потрібен буде мед, справжній "Фарисей" може бути тільки з хорошим ромом, а кава з яйцем по-шведськи варта того, щоб спробувати її хоча б раз
Рецепти кавових напоїв
Рецепти кавових напоїв / Фото: Колаж: Сьогодні

Що потрібно, щоб відсвяткувати Міжнародний день кави? Перше – зварити насичений еспресо і насолодитися. Друге – знати кілька цікавих напоїв на основі кави, приготувати і ще рас насолодитися. Віденський меланж, рецепт якого відомий з 1890 року, сьогодні готують на основі еспресо. Раніше його готували з кавою по-турецьки. У складі напою обов'язково мають бути молоко, мед і цукор.

Каві "Фарисей" з Німеччини майже 200 років. Придумали його на острові Нордштранд прості люди. Тоді місцевий пастор забороняв людям алкоголь. Було придумано нишком додавати в каву ром. Коли пастор це побачив, то крикнув – фарисеї. Подається "Фарисей" у спеціальних біло-блакитних чашках. Якщо вдасться подужати 8 в одній з кав'ярень Німеччини, то чашку можна забрати із собою.

Реклама

Щодо кави з яйцем, то це доволі незвично як для нас. Але приготувати і спробувати їїо варто. Так п'ють напій не тільки в Швеції, а й у сусідній Норвегії.

Віденський меланж

Віденський меланж
Віденський меланж

Інгредієнти:

Реклама
  • 50 мл чорної кави;
  • 50 мл молока;
  • 1 ч. л. цукру або меду;
  • вершки, цукор, мед, кориця, какао, тертий шоколад – за смаком.

Як приготувати:

  1. Зварити каву. За смаком додати цукор і мед.
  2. Збити молоко. Молоко перед тим, як збиватимете, потрібно прогріти до +60 градусів.
  3. Вилити каву і молоко в нагрітий скляний келих. Спочатку каву, потім – молоко. За бажанням викласти зверху збиті вершки.
  4. Посипати корицею або тертим шоколадом.

Читайте також:

Кава з яйцем по-шведськи

Кава з яйцем
Кава з яйцем

Реклама

Інгредієнти (на 1 чашку):

  • 2 ч. л. мелена кава;
  • 1 шт. яйце;
  • вода, цукор, кориця – за смаком.

Як приготувати:

  1. Яйце змішати з невеликою кількістю води.
  2. Додати мелену каву, збити до густої консистенції.
  3. Вилити суміш у джезву, варити, помішуючи, на невеликому вогні, процідити.
  4. За смаком додати цукор або корицю.

Читайте також:

Кава "Фарисей" з Німеччини

Кава "Фарисей"
Кава "Фарисей"

Інгредієнти:

  • 3 ч. л. мелена кава;
  • 150 мл вода;
  • 40-50 мл ром;
  • 80-100 мл збиті вершки (жирність 33%);
  • цукор – за смаком.

Як приготувати:

  1. Зварити каву. Процідити від гущі. Перелити у високий келих для подачі.
  2. Додати в каву ром і цукор. Перемішати.
  3. Іноді для більшої видовищності ром з цукром змішують в окремому келиху, підпалюють, дають погоріти 15-20 секунд, після чого змішують з кавою.
  4. Зверху викласти шар збитих вершків.

Читайте також:

3 добавки, які покращать вашу ранкову каву

Дрип-кава: чому навколо неї такий ажіотаж та чи справді це смачно

3 методи заварювання кави в чашці – польський, бразильський і кубинський

Еспрессо – краще, що може бути з кавовими зернами. Історія, тонкощі і правила приготування

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти