Печиво "Шишки" - рецепт як у дитинстві
Колись це печиво випікалася напередодні Нового року, оздоблювалося цукровою пудрою, викладалося в красиву тарілку і ставилося на святковий стіл.
Спеціяльного обладнання та форм, як було з "Ведмедиками-шишками", не потрібно. Печиво формується руками, а візерунок надрізається ножем.
Автор рецепта bar.cook пропонує ускладнити подачу печива, скріпивши два за допомогою улюбленого джему.
Печиво "Шишки"
Інгредієнти на 15 штук:
- 100 г вершкового масла (кімнатної температури);
- 90 г цукру;
- 50 мл олії (без запаху)
- 1 яйце;
- 25 г какао;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- 270-300 г борошна;
- цедра одного апельсина.
Як приготувати:
- Вершкове масло розтерти з цукром, додати олію і яйце, перемішати лопаткою.
- В отриману масу дрібно натерти цедру апельсина, додати какао і перемішати.
- Поступово ввести борошно з розпушувачем та замісити тісто. Воно має бути м'яким і не липнути до рук. Загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 20 хвилин.
- Розділити на 15 частин і надати форму овалу, звузивши зверху. На кожному овалі зробити малюнок за допомогою тупого боку ножа.
- Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Прикрасити цукровою пудрою.
Читайте також:
- Пісочні кільця з арахісом – як спекти улюблений перекус радянських школярів
- Торт "Сирний будиночок" без випічки – головний десерт новорічного столу початку 1990-х
- "Шоколадна ковбаса – як приготувати найоригінальніший десерт дитинства
- Простий рецепт "Шкільного" тістечка – улюбленої випічки дитинства
- Печиво "Гусячі лапки" із сиром – рецепт, перевірений часом