Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Яйця по-турецьки під йогуртовим соусом і салат із грушею і горгондзолою – ідеї для ситного ранку

Для першої позиції потрібно відварити яйця пашот, двох буде достатньо. Адже крім йогуртової заправки, до яєць додається ароматне вершкове масло. Грушу для салату теж потрібно злегка обсмажити у вершковому маслі
Яйця по-турецьки і салат з грушею і горгондзолою
Яйця по-турецьки і салат з грушею і горгондзолою / Фото: Колаж: Сьогодні

Яйця по-турецьки – це дуже ситно. Вам потрібно правильно зварити яйце пашот, потім занурити його в йогуртовий соус, а зверху полити ароматним розтопленим маслом зі спеціями. Тобто лише два яйця – і повноцінний сніданок готовий. Подавати рекомендується зі злегка підсмаженим хлібом.

Груші для салату потрібно обсмажити на вершковому маслі, а для заправки знадобиться трохи апельсинового соку.

Реклама

Яйця по-турецьки

Яйця по-турецьки
Яйця по-турецьки

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • оцет – 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Для йогуртового соусу:

Реклама
  • грецький йогурт – 200 мл;
  • часник – 1 зуб.;
  • свіжа м'ята – 3 листочки;
  • сіль, перець – за смаком.

Для масла:

  • вершкове масло – 30 г;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • пластівці червоної паприки – 1 ч. л.;
  • перець чилі – за смаком.

Як приготувати:

  1. Часник пропустити через прес, м'яту нарізати.
  2. Змішати йогурт, часник і зелень, приправити за смаком.
  3. Зварити яйця пашот. Викласти на паперовий рушник.
  4. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати оливкову олію та пластівці паприки. Прогріти на повільному вогні кілька хвилин, масло має змінити колір.
  5. Викласти йогурт у миску, зверху – яйця пашот. Полити все маслом, додати сіль, прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама

Салат зі смаженою грушею і горгондзолою

Салат зі смаженою грушею і горгондзолою
Салат зі смаженою грушею і горгондзолою

Інгредієнти:

  • груша – 1 шт.;
  • вершкове масло – 1 ч. л.;
  • горгондзола – 70 г;
  • рукола;
  • волоські горіхи.

Для соусу:

  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • сік апельсина – 2 краплі;
  • мед – 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Грушу порізати на дольки, обсмажити на вершковому маслі. На цій сковороді злегка обсмажити горіхи.
  2. На руколу викласти грушу і горіхи, зверху – горіхи.
  3. Для заправки з'єднати всі інгредієнти і заправити салат.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти