![Як смачно заморозити помідори на зиму](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/62c/3e8/525/62c3e8525dbb7.jpg.webp)
Як би ми не заготовляли помідори, у банках з мінімальною кількістю солі або заморожували, вони будуть доречні завжди.
Заморожені кільцями помідори використовують для піци та запіканок, нарізані дольками або навпіл – у салатах.
Правда, не варто очікувати, що в салатах розморожені помідори збережуть свою текстуру. Швидше, будуть набагато м'якшими, ніж зазвичай.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Способи заморожування помідорів та пасти знайшли на сторінці moja_kulinarnaja_kniga.
Як смачно заморозити помідори на зиму
![Смачними виходять заморожені помідори, нарізані дрібним кубиком Смачними виходять заморожені помідори, нарізані дрібним кубиком](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/62c/3e3/402/62c3e34023608.jpg.webp)
Перший спосіб. Помідори ошпарити, зняти шкірку Тепер їх потрібно дрібно нарізати, обережно викласти брусочком і загорнути в харчову плівку.
Такі заготівлі найзручніші для приготування різних страв.
Другий спосіб. Він для чері. Помийте їх і розкладіть на рівну поверхню на відстані один від одного. Коли вони заморозяться, можна перекласти в контейнер.
![Чері заморожуються цілими Чері заморожуються цілими](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/62c/3e4/6f5/62c3e46f560e4.jpg.webp)
Підійдуть для овочевих запіканок, можна розрізати навпіл, розморозити та використовувати в салатах.
Тут знайдете три цікаві способи заготівель із зелені.
Третій спосіб. Помідори слід перетерти на терці. Шкірка не потрібна. Заморозьте сік з м'якоттю будь-якими зручними порціями.
![Заморожена м'якоть помідорів підійде для перших страв Заморожена м'якоть помідорів підійде для перших страв](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/62c/3e5/fc3/62c3e5fc35bd7.jpg.webp)
Це можуть бути пакети або формочки для льоду. Декілька таких "пігулок" можна додати в засмажку для борщу, харчо або соуси.
Четвертий спосіб. Це заморожування томатної пасти. Помідори потрібно перекрутити, попередньо знявши шкірку. Спеції та зелень додаються за смаком.
![Для замороженої томатної пасти у помідорів треба зняти шкірку Для замороженої томатної пасти у помідорів треба зняти шкірку](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/62c/3e7/7e1/62c3e77e110f0.jpg.webp)
Таку заготівлю також можна заморозити у формах для льоду. Підійде для борщу та солянки, для соусів до макаронів та рису.
Рецепт цікавої консервації з кабачків "Кривава Мері" ми публікували в цьому матеріалі.