Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Заготівлі зі смородини на зиму – прості рецепти варення, желе та компоту (фото)

Потрібна порічка і смородина. У компот можна брати різну ягоду. Смородина кислувата, тому цукру потрібно трохи більше, ніж для інших заготівель
Рецепти заготівель зі смородини на зиму
Рецепти заготівель зі смородини на зиму

Варення зі смородини, може, й не таке популярне, як полуничне, але смачне точно. Тобто кілька баночок та компот, зокрема на зиму, не завадять. Тим паче ціна цієї ягоди не надто висока.

Одразу зауважимо: українською червона смородина називається порічка, а чорна смородина – ...просто смородина.

Реклама

Автор швидкого варення зі смородини Богдан Волинський пропонує зробити одну порцію, щоб зрозуміти, чи потрібна вам така кількість цукру.

Желе з порічки - редакційний рецепт, ягоди та цукру беруть у пропорції 1:1.

У компот зі смородини від zakatki_zakrutki можна брати ягоду одного сорту, а можна зробити асорті.

Реклама

Компот з порічки

Компот зі смородини
Компот зі смородини

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • порічка – ⅓ банки;
  • цукор – 1 склянка;
  • вода – 1,8 л.

Як приготувати:

Реклама
  1. Ягоди перебрати, промити, покласти в чисту банку.
  2. В емальовану каструлю налити воду, засипати цукор, довести до кипіння і кип'ятити до розчинення цукру.
  3. Залити сироп у банку з порічкою.
  4. Банку закатати, перевернути вгору дном і укутати ковдрою на 12 годин.

Компоти з черешні можна пити зараз, а можна заготовити на зиму. Як це зробити – читайте тут.

Швидке варення зі смородини

Швидке варення з чорної смородини на зиму
Швидке варення з чорної смородини на зиму

Інгредієнти на одну порцію:

  • 1 склянка води;
  • 8 склянок цукру;
  • 6 склянок смородини.

Як приготувати:

  1. Вилити воду в каструлю, додати половину цукру (4 склянки), поставити на вогонь та довести до кипіння. Весь цукор має розчинитись.
  2. Висипати смородину, довести до кипіння та варити 12 хвилин.
  3. Додати цукор (4 склянки), довести до кипіння та варити 5 хвилин.
  4. Гаряче варення розлити в банки, дати охолонути, накрити кришкою і зберігати в прохолодному місці.

В Англії зі смородини готують напій кордіал, його рецепт тут.

Желе з порічки на зиму

Желе з червоної смородини
Желе з червоної смородини

Інгредієнти:

  • ягода – 500 г;
  • цукор – близько 500 г.

Як приготувати:

  1. Ягоди промити, перебрати, добре просушити.
  2. Додати цукор і ретельно перемішати. Залишити на 10-15 хвилин.
  3. Коли з'явиться сік, перемішати ще раз і поставити каструлю на максимальний вогонь.
  4. Довести до кипіння та появи піни. Піну зібрати, варити 5 хвилин, зняти з вогню.
  5. Гарячу порічку протерти через сито.
  6. Протерте желе ще раз прогріти та перелити в стерилізовані банки.

Тут знайдете два вдалі рецепти варення із шовковиці.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти