Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Старовинний рецепт закарпатської медової паски на поминальні дні

У тісто вмішуватимуться 50 грамів рідкого меду. Сухофрукти та можливі інші добавки беріть на свій смак
Рецепт закарпатської паски на поминальні дні
Рецепт закарпатської паски на поминальні дні

Поминальні дні розпочнуться у неділю, 2 травня, й триватимуть до Радониці, вона буде 3 травня. У ці дні треба пекти паски, вони, крім інших страв, головні на столі.

Пропонуємо вам спробувати старовинний рецепт закарпатської кухні – паску з медом.

Реклама

У тісто додається столова ложка горілки, так випічка довго зберігатиме м'якість і не зачерствіє.

Прикрасити паски можна на свій смак, але правильно це робити різними візерунками з тіста.

Фублогерка Лілія Цвіт радить ретельно ховати сухофрукти та родзинки в тісто, щоб вони не пригоріли під час випікання.

Реклама

Закарпатська паска з медом

Закарпатська паска з медом
Закарпатська паска з медом

Інгредієнти для опари:

  • молоко – 1 л;
  • дріжджі – 100 г;
  • цукор – 2 ст. л. (від загальної кількості);
  • борошно – 10 ст. л. (від загальної кількості).

Для здоби:

Реклама
  • яйця – 5 шт.;
  • масло 82% – 300 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 300 г;
  • ванільний цукор – 2 п. по 16 г;
  • мед – 50 г;
  • горілка – 1 ст. л.;
  • борошно – 1 кг 900 г (+ – 100 г);
  • олія – 100 мл;
  • сухофрукти – 500 г.

Як зробити універсальне дріжджове тісто за 10 хвилин – читайте тут.

Як приготувати:

  1. У тепле молоко додати дріжджі. Додати цукор і добре перемішати.
  2. Додати борошно та замісити рідке тісто. Накрити плівкою і залишити у теплому місці на 40 хвилин.
  3. Окремо з'єднати цукор, яйця, ванільний цукор, сіль. Додати топлене масло та рідкий мед. Перемішати міксером до однорідності.
  4. З'єднати опару з сумішшю, перемішати. Додати горілку.
  5. Просіяне борошно додати в три етапи. Замісити тісто. Вимісити руками 15-20 хвилин.
  6. Під час замішування додати олію. Тісто має вийти не густим, але не рватися.
  7. Тісто розкласти на дві частини, змастити олією, накрити плівкою. Залишити в теплому місці на годину.
  8. Перемішати тісто руками. Додати сухофрукти. Накрити тісто плівкою та залишити на 1,5 години.
  9. Ще раз обім'яти тісто і розкласти за формах, змащеними олією руками.
  10. Змастити верхівки жовтком, розведеним у питній воді. Жовток має трохи підсохнути.
  11. Розігріти духовку до 170 градусів. Маленькі паски випікати 40 хвилин, великі – близько однієї години.

Докладніше про ці паски дивіться у відео від авторки рецепта.

Рецепт смачної паски із сиром у мультиварці читайте в цьому матеріялі.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти