Якщо відому яловичину по-бургундськи до Франції завезли з Бельгії, то "Мізки ткача" – це абсолютно місцева закуска, вигадана ліонськими ткачами шовку.
Як стверджується, вперше ця ніжна субстанція з вершковим смаком була згадана наприкінці 19-го століття.
А в меню ресторанів "Мізки" потрапили 1934 року. Це такий собі симбіоз із закваски та молока, називається fromage blanc і дуже ніжний.
У рецепті від nathaliseverova використовується вершковий сир, за наявності натурального йогурту можна додати і його.
Ліонські ткачі їли закуску з хлібом, вареною або смаженою картоплею, можна спробувати зі свіжими овочами або шинкою.
Закуска "Мізки ткача"
Інгредієнти:
- 240 г м'якого вершкового сиру;
- 1 невелика цибуля-шалот;
- 1 зубчик часнику;
- 1 шт. зеленої цибулі;
- 1 гілочка петрушки;
- 1 гілочка естрагону (опційно);
- 1 ч. л винного оцту;
- 1 ст. л оливкової олії;
- сіль, перець.
Як приготувати:
- Шалот, зелену частину цибулі та листя петрушки дрібно нарізати.
- Часник пропустити через прес, віджати сік.
- До сиру додати винний оцет, перемішати. Додати оливкову олію, сіль, перець, шалот, зелень, часниковий сік.
- Добре перемішати та прибрати в холодильник на 2 години.
Усі деталі соусу бешамель від французького шеф-кухаря дізнаєтесь тут.