Чим замінити оцет для салатів та консервованих огірків

1 червня 2022, 10:56
Зібрали перевірені лайфхаки досвідчених господинь. Серед продуктів-замінників є дуже несподівані, наприклад, ягоди червоної смородини

Багато хто не уявляє собі овочевих салатів, наприклад, з капустою без оцтової заправки. Без оцту не вдасться потрібна текстура маринованих огірків.

Буває й так, що оцет може бути протипоказаним, або його кількість потрібно скоротити.

Чим можна замінити оцет

Реклама

Умілі господині знайшли вихід і шляхом перевірених експериментів на кухні зібрали свої лайфхаки та, власне, список продуктів, які легко замінять оцет.

Чим замінити оцет

Оцет у консервації можна замінити лимонами

Насамперед це лимонна кислота. Запам'ятаймо такі пропорції:

Реклама
  • Одна столова ложка лимонної кислоти, розведена у двох столових ложках води – вийде оцтова есенція 70%;
  • Якщо ж одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в 14 ложках води – отримаємо оцет 9%.

Далі червона смородина. Цей лайфхак можна запам'ятати на майбутнє, коли ягода з'явиться на ринках. На 3-літрову банку огірків потрібно дві склянки червоної смородини з гілочками.

Дуже часто зустрічаються рекомендації додавати при консервації огірків аспірин, тобто ацетилсаліцилову кислоту замість оцту.

Як правило, це потрібно робити, коли перший розсіл з огірків злитий і його потрібно ще раз прокип'ятити.

Реклама

На 3-літрову банку знадобиться три таблетки аспірину. Його потрібно викласти на огірки в банку. Також засипаються дві чайні ложки без гірки лимонної кислоти.

Лимони. Їх також можна використовувати замість оцту. На 3-літрову банку огірків потрібно шість тонких кілець лимона.

А чим замінити заправку для рису, коли готуєте суші, дізнаєтесь тут.