Гречото з печерицями – італійський погляд на нашу улюблену гречку

14 грудня 2021, 17:23
В Італії ця страва називається сараченото. Тобто каша з сарацинського зерна, тобто з гречки. Кашу потрібно максимально розварити, а подавати, злегка притрусивши пармезаном

Якщо ви володієте нескладним мистецтвом приготування ризото, то з гречото ви впораєтеся впевнено.

Думати про те, що про "чорну кашу" відомо виключно на наших теренах, неправильно. Гречку в Італії називають сарацинським зерном, звідси і назва страви з нею – сараченото.

Гречото з грибами

Реклама

До речі, ризото італійці можуть готувати з перловки. Тож знову дивуватися не треба.

Варіянтів у гречето може бути багато – до нього додають і смажений бекон, і грудинку, всілякі трави й навіть трохи білого вина замість овочевого або м'ясного бульйону.

У фудблогерки little_big_food гречето з грибами. Вона пропонує трохи переварити гречку, оскільки консистенція гречето має бути нерозсипчастою.

Реклама

Гречото з грибами

Інгредієнти:

  • відварена гречка – 500 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • вершки – 100 мл;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець – за смаком;
  • пармезан.

Як приготувати:

  1. Гриби нарізати і обсмажити на сухій сковороді або з невеликою кількістю олії. Коли гриби підсмажаться, додати нарізану цибулю та на середньому вогні тушкувати п'ять хвилин.
  2. Влити вершки, додати рубаний часник, готувати п'ять хвилин на помірному вогні.
  3. Додати готову гречку, перемішати. Якщо бачите, що сухувато, можна додати води. Тушкувати п'ять хвилин.
  4. При подачі посипати тертим пармезаном.