Якщо ви володієте нескладним мистецтвом приготування ризото, то з гречото ви впораєтеся впевнено.
Думати про те, що про "чорну кашу" відомо виключно на наших теренах, неправильно. Гречку в Італії називають сарацинським зерном, звідси і назва страви з нею – сараченото.
Гречото з грибами
До речі, ризото італійці можуть готувати з перловки. Тож знову дивуватися не треба.
Варіянтів у гречето може бути багато – до нього додають і смажений бекон, і грудинку, всілякі трави й навіть трохи білого вина замість овочевого або м'ясного бульйону.
У фудблогерки little_big_food гречето з грибами. Вона пропонує трохи переварити гречку, оскільки консистенція гречето має бути нерозсипчастою.
Гречото з грибами
Інгредієнти:
- відварена гречка – 500 г;
- печериці – 200 г;
- цибуля – 100 г;
- вершки – 100 мл;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, перець – за смаком;
- пармезан.
Як приготувати:
- Гриби нарізати і обсмажити на сухій сковороді або з невеликою кількістю олії. Коли гриби підсмажаться, додати нарізану цибулю та на середньому вогні тушкувати п'ять хвилин.
- Влити вершки, додати рубаний часник, готувати п'ять хвилин на помірному вогні.
- Додати готову гречку, перемішати. Якщо бачите, що сухувато, можна додати води. Тушкувати п'ять хвилин.
- При подачі посипати тертим пармезаном.