Почнемо з того, що такі десерти для тих, хто любить більше начинки, в нашому випадку ягід і фруктів, а не тіста. Цей коблер більше схожий на фруктово-ягідне пюре з вкрапленнями пісочного печива. Цікаво, що на їхній батьківщині, в Англії, коблери готують несолодкими – з м'ясом або грибами. А саме ягідні коблери люблять готувати в США. У сезон персиків продовжуємо поповнювати арсенал випічки з цими фруктами.
Коблер з чорницею і персиками – рецепт
Інгредієнти
Коблер з чорницею і персиками
- 800 г персиків (очищених, без кісточок, нарізаних на 6 часточок)
- 1 склянка чорниці
- 1/4 склянки + 2 ст. л. цукру
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- Сік 1/2 лимона
- 1/4 ч. л. солі
- 1 склянка борошна
- 4 ст. л. холодного масла, нарізати кубиками
- 3/4 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. харчової соди
- 1/3 склянки грецького йогурту
- 1 ст. л. коричневого цукру
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте персики, чорницю, 1/4 склянки цукру, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік і дрібку солі у формі для випікання. Ретельно перемішайте.
- Змішайте в мисці 2 столові ложки цукру, борошно, масло, розпушувач, харчову соду і 1/4 чайної ложки солі.
- Розм'якшіть масло пальцями і розімніть з борошном до консистенції, схожої на грубе борошно.
- Додайте йогурт і обережно перемішайте, щоб вийшло розсипчасте тісто.
- Розділіть тісто на 6 рівних частин. Викладіть на персики з чорницею і посипте коричневим цукром.
- Випікайте близько 20 хвилин, доки персики не закиплять, а тісто не стане золотисто-коричневим.
Рецепт легендарного десерта – персика "Мельба" знайдете тут.