Для квашення капусти немає межі досконалості та експериментам. Як правило, багато хто користуються перевіреними рецептами, але цей спосіб від Тетяна городниця особливий.
Фудблогерка радить не використовувати цукор та оцет, а квасити капусту у власному соку. Так вона виходить дуже хрумкою та насиченою.
Маринована капуста
Якщо ви плануєте готувати квашену капусту ще й за своїм особистим рецептом, ось 7 важливих лайфхаків, щоб зробити її максимально смачною.
Квашена капуста у власному соку
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- 3 кг нашаткованої капусти;
- 200 г моркви, натертої на тертці для моркви по-корейськи;
- 10 горошин чорного гострого перцю;
- 5 горошин духмяного перцю;
- 3 лаврового листя;
- 75 г (3 ст. л. без гірки) кам'яної солі.
Як приготувати:
- Нашаткувати капусту. Не потрібно нарізати її надто тонкою, щоб шматочки не стали надто м'якими під час закваски. Злегка розім'яти капусту руками. Моркву натерти та пересипати до капусти.
- Додати перець, насипати сіль і знову перемішати.
- Перекласти капусту в банку, ущільнюючи її. Поступово розкласти лаврове листя.
- Наприкінці додати сік, що утворився після того, як капуста розминалася руками.
- Прикрити банку кришкою, щоб дати дорогу газам. Тримати за кімнатної температури.