Ліниві чебуреки за 30 хвилин – рецепт для тих, хто не марнує час

14 листопада 2021, 18:01
Тісто замішувати не потрібно, адже є лаваш. Фарш можна брати будь-який; крім традиційної цибулі, візьміть трохи твердого тертого сиру та зелені

Домашні чебуреки точно корисніші за всі, що продаються на вулиці. Але насмажити їх – це час, тому можна використовувати замість тіста лаваш. Адже він універсальний і з ним можна приготувати багато чого цікавого.

Фудблогерка та авторка рецепта цих лінивих чебуреків – grippulya – пропонує взяти тортильї (мексиканські коржики), з ними процес ще більш прискориться.

Чебуреки з картоплею

Реклама

Чебуреки не смажать на сковороді, а запікають у духовці. Щоб краї лаваша не розійшлися, їх потрібно трохи розмочити водою та намазати збитим яйцем.

Ліниві чебуреки

Інгредієнти:

  • лаваш:
  • 500 г фаршу;
  • 1 шт. – цибуля;
  • 3 шт. – яйце;
  • 100 г тертого твердого сиру;
  • сіль, перець, спеції, зелень, кунжут.

Як приготувати:

Реклама
  1. Цибулю обсмажити з фаршем, додати спеції, наприкінці – сир. Коли фарш трохи охолоне, додати нарізану зелень і перемішати.
  2. З лаваша вирізати кола за допомогою тарілки. Викласти начинку, краї лаваша змастити збитим яйцем з внутрішнього боку, сформувати чебурек, скріпити краї, сильно стискаючи їх, і добре змастити зверху яйцем. Приготувати решту чебуреків.
  3. Посипати кунжутом, викласти на пергамент і випікати 15 хвилин за температури 180 градусів.