Що довше перці маринуватимуться, то краще – так стверджує автор цієї закуски Сахара Бохоськи. Тобто, якщо захочете приготувати цю страву про запас, то сміливо ставте її в холодильник.
Ну й діставайте, коли захочеться підкреслити смак сиру чи м'яса. Болгарський перець взагалі чудово поєднується з будь-яким м'ясом. Ще маринований перець можна їсти з крекерами та оливками або просто покласти на бутерброд.
Маринований перець з базиліком та часником
Маринований перець із базиліком та часником
Інгредієнти:
- болгарський перець різних кольорів – 1 кг;
- свіжий базилік;
- часник подрібнений – 3 зуб.;
- оливкова олія – 100-150 г;
- сіль, перець та інші спеції – за смаком.
Як приготувати:
- Перець обсмажте на сухій сковороді приблизно 20 хвилин з усіх боків. Дайте охолонути. Очистіть шкірку і наріжте смужками.
- Перекладіть у миску і додайте гілочки базиліку, часник, олію, сіль і перемішайте. Дайте постояти за кімнатної температури не менше однієї години.
- Зверху викладіть листя базиліка безпосередньо перед подачею на стіл.