Ніжне куряче філе по-італійськи – воно тушкується з томатами у власному соку

26 грудня 2021, 18:28
Весь процес відбувається у сковороді. Курка спочатку обсмажується зі спеціями, потім повертається до трохи протушкованих помідорів у власному соку. Їх можна замінити свіжими

Це ще одна цікава та максимально проста варіяція приготування курячого філе.

На відміну від курки Маренго, яка тушкується з грибами та білим вином, для курячого філе по-італійськи потрібні томати у власному соку або помідори.

Куряче філе по-італійськи

Реклама

Філе можна нарізати або обсмажувати цілим. Тоді час приготування збільшиться.

Автори рецепта kitchen_kulinars пропонують подавати курку з будь-яким гарніром, але добре до неї підійдуть спагеті.

Курячі грудинки по-італійськи

Інгредієнти:

Реклама
  • курячі грудинки, томати у власному соку – по 400 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • італійські трави;
  • свіжа петрушка;
  • сіль, інші спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Грудку нарізати на тонкі шматочки, посипати сіллю та сумішшю італійських трав.
  2. На сковороду налити трохи олії. Обсмажити грудинку з двох боків до напівготовності, потім прибрати на тарілку.
  3. Дрібно нарізати часник, обсмажити на тій же сковорідці. Влити томати у власному соку або дрібно нарізані помідори. Тушкувати, постійно помішуючи, дві-три хвилини.
  4. Додати італійські трави, повернути курячі грудинки. Тушкувати під кришкою до повної готовності.
  5. Прикрасити зеленню петрушки.