Ці курячі стегна можуть стати не просто улюбленою сімейною вечерею, вони тягнуть на урочистий стіл. Адже знайти тих, хто робив такі експерименти, складно. Лайм і часник практично тушкуються в курячому жиру, надаючи соусу неймовірну текстуру, ну й аромат, здогадатися про який нескладно. Якщо любите курку на сковороді, то цей рецепт від редакторів The New York Times вартий уваги.
Курячі стегна у часниково-цитрусовому соусі
Інгредієнти:
Як смачно приготувати курячі стегна, добірка рецептів
- 450 г курячих стегон;
- пучок зеленої цибулі;
- головка часнику, неочищена та розрізана навпіл;
- 2 зуб. часнику, очищені й дрібно натерті;
- 2 ст. л. соку лайма;
- 1 лайм;
- по 1 ст. л. соєвого соусу, оливкової олії;
- сіль, перець.
Як приготувати:
- Обмазати курку сіллю і перцем із обох боків.
- Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Покладіть курку шкірою вниз і готуйте, доки курка не стане хрусткою, десять хвилин. Переверніть курку шкірою вгору. Готуйте до золотавого кольору, чотири-шість хвилин.
- Наріжте тонко цибулю.
- Додайте розрізану головку часнику зрізом вниз і цибулю в сковороду. Приправте сіллю і перцем, перемішуючи, щоби покрити цибулю і часник курячим жиром. Готуйте, доки зелена цибуля не підрум'яниться, близько трьох хвилин. Додайте тертий часник і готуйте кілька хвилин.
- Додайте сік лайма, соєвий соус і одну склянку води. Доведіть до кипіння. Готуйте, доки курка не стане м'якою, а рідина не зменшиться, від 15 до 20 хвилин. Приберіть часник.
- Посипте курку нарізаною зеленою цибулею і цедрою лайма. Наріжте лайм на четвертинки і подавайте разом.