Рулет "Довгий хлопчик" – м'ясне задоволення для тих, хто любить готувати швидко

5 грудня 2021, 19:06
Цей рулет люблять в Естонії, він підходить і для урочистого столу. Готується з м'ясного фаршу, всередині якого розміщують зварені круто яйця

"Довгий хлопчик" – це страва з Естонії, і така смакота нагодує всю сім'ю. У цій країні пишаються своїм ситним рулетом з яйцем усередині.

Його готують із суміші свинячого та курячого фаршу, до якого додають м'якуш білого хліба, замоченого в молоці.

Естонський рулет "Довгий хлопчик"

Реклама

Формується "хлопчик" дуже швидко, запікається близько години. За цей час можна нарізати свій улюблений овочевий салат і подати як гарнір.

Kati.tallinn рекомендує трохи відбити фарш. Так він не прилипатиме до рук, і формувати рулет буде простіше.

Ми розповідали про дуже популярний італійський рулет поркета, а тепер рекомендуємо ще один м'ясний рулет з повсюдно відомих.

Реклама

Рулет "Довгий хлопчик"

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш (яловичина + свинина) – 500 г
  • Білий хліб – 3-4 скибки
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для начинки:

  • Яйце – 5 шт.

Як приготувати:

Реклама
  1. Для начинки зварити яйця не круто і залити холодною водою.
  2. З білого хліба зрізати кірки, м'якуш крупно порізати і залити молоком на 10 хвилин, щоб хліб розм'як.
  3. Змішати м'ясний фарш з розмоченим і віджатим від молока хлібом, сирим яйцем, приправити сіллю та перцем.
  4. Добре вимісити фарш, потроху підливаючи молоко, в якому замочувався хліб (приблизно 100 мл).
  5. Фарш трохи відбити. Форму для запікання змастити олією та застелити пекарським папером. На папір викласти приблизно половину фаршу.
  6. У яєць трохи зрізати кінчики, щоб, викладаючи їх у ряд, вони лягли щільно одне до одного.
  7. Решту фаршу викласти на яйця, скріпити фарш з боків, формуючи брусок.
  8. Рулет змастити яйцем і запікати 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці.
  9. Готовий рулет дістати з духовки та залишити у формі, щоб м'ясний сік частково повернувся до запеченого фаршу.
  10. Нарізати порційними скибочками та подати до столу.