3 рецепти для печериць до дня народження – так ви їх ще не готували

3 листопада 2021, 12:36
Їх можна нафарширувати шинкою, в'яленими помідорами та моцарелою. Дуже смачними вони виходять, якщо запекти з білим вином або обсмажити в клярі та подавати із сирним соусом

Не дарма кажуть: поїв грибів – і став ситим. Печериці – це той продукт, який відповідає двом важливим вимогам: вони порівняно недорогі та особливо смачні, якщо до їхнього приготування підійти відповідально.

Нижче знайдете три варіянти для цих грибів, якщо потрібно гідно та недорого нагодувати гостей.

Рецепти для печериць на день народження / Фото: Колаж: Сьогодні

Реклама

Печериці від maripp66 готуються з часником у білому вині та будуть чудовою гарячою закускою. Гриби з італійським акцентом від marinadom_kitchen фаршируються шинкою та моцарелою. Хрумкі печериці від gotovimckrolikom подаються з соусом із сиру та кропу.

Печериці, фаршировані по-італійськи

Печериці, фаршировані по-італійськи

Інгредієнти:

Реклама
  • Печериці – 8 великих
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • В'ялені помідори – 12 шт.
  • Копчена шинка – 4 скибочки
  • Жовток – 1 шт.
  • Моцарела – 150 г
  • Пармезан – 2 ст. л.
  • Маслини без кісточок – 16 шт.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Олія
  • Сіль, мелений перець, петрушка

Як приготувати:

  1. Очистити печериці, ніжки нарізати. Змішати нарізану шинку, маслини та помідори.
  2. Обсмажити нарізану цибулю та ніжки печериць, посолити, поперчити. Посипати нарізаною петрушкою.
  3. Додати до суміші із шинки, помідорів та маслин. Змішати з жовтком, натертою моцарелою та панірувальними сухарями. Начинити капелюшки печериць, посипати пармезаном.
  4. Запікати 15-20 хвилин за 200 градусів.

Читайте також:

Часникові печериці

Часникові печериці

Реклама

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 4 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Цибуля нарізана – половина
  • Печериці – 500 г
  • Сухе біле вино – 2 ст. л.
  • Листя чебрецю, нарізаного – 1 ч. л.
  • Свіжа петрушка
  • Часник подрібнений – 4 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати:

  1. Розігріти вершкове масло та оливкову олію на сковороді. Обсмажити цибулю до м'якості (близько 3 хвилин). Додати гриби та обсмажити близько 5 хвилин.
  2. Влити вино та тушкувати 2 хвилини. Додати чебрець, петрушку та часник. Обсмажити ще 2 хвилини. Довести до смаку сіллю та перцем, подавати гарячими.

Читайте також:

Печериці в хрусткій скоринці із сирним соусом

Печериці в хрусткій скоринці з сирним соусом


Інгредієнти:

  • Печериці – 400 г
  • Крихти білого хліба – 2 склянки
  • Білок – 2 шт.
  • Твердий сир – 1,5 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль

Для соусу:

  • Сир – 100 г
  • Натуральний йогурт – 250 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, чорний перець, кріп

Як приготувати:⠀

  1. Печериці протерти та видалити ніжки.
  2. Змішати хлібні крихти, сир, сіль та паприку. В іншій мисці трохи збити яєчні білки. Вмочити гриби у білках, потім у крихтах.
  3. Викласти на застелене пергаментом деко та випікати 15 хвилин за 220 градусів.
  4. Для соусу подрібнити кріп та часник. Збити міксером йогурт із сиром, подрібненим часником та кропом. Приправити сіллю та перцем.
  5. Подавати печериці разом із соусом.⠀