Берлінська хоппль попель – у хід підуть картопля, шинка та мариновані огірки

16 лютого 2022, 17:15
Набір інгредієнтів – непринципово. Замість шинки може бути м'ясо, тоді воно заздалегідь обсмажується, замість корнішонів – болгарський перець. Але запікається хопель попель під яйцями

Запіканки бувають різними. Тут йдеться про інгредієнти: існують практично дієтичні з індичкою та рисом, а є дуже ситні та більше підходять до ранньої вечері.

Хопель попель з німецької можна перекласти приблизно так – швидка запіканка з підручних продуктів.

Берлінська запіканка хопель попель

Реклама

Разом з цим у справжній хопель попель входить відварена картопля, шинка та корнішони.

Вони, нарізані, змішуються і все це разом заливається яйцями.

Рецепт знайшли на німецькому сайті Rewe.de.

Реклама

Запіканка хопель попель

Запіканка хопель попель

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 400 г шинки;
  • 200 г корнішонів або болгарського перцю;
  • 6 яєць;
  • 4 ст. л. молока;
  • перець, сіль, петрушка.

Тут дізнаєтеся, як зробити красиву запіканку-плов з Ірану тах чин.

Реклама

Як приготувати:

  1. Картоплю відварити в кожушках, дати охолонути, очистити та нарізати скибочками завтовшки 5 мм.
  2. Цибулю очистити й нарізати тонкими кільцями. Шинку нарізати смужками. Огірки нарізати тонкими скибочками. Петрушку дрібно нарізати.
  3. Обсмажити картоплю на розігрітій олії близько 5 хвилин. Додати цибулю та пасерувати ще 5 хвилин. Приправити сіллю та перцем.
  4. На другій сковороді обсмажити в олії шинку близько 5 хвилин, приправити сіллю та перцем і додати до картоплі.
  5. Збити яйця, додати молоко, приправити сіллю та перцем. Вмішати половину петрушки та додати корнішони.
  6. Вилити суміш до картоплі та шинки та готувати під кришкою близько 8 хвилин на слабкому вогні.
  7. Прикрасити петрушкою.