Бограч у домашніх умовах – як легко приготувати угорський суп

12 січня 2022, 17:15
Справжній бограч – це два види м'яса та копченості. У цьому рецепті – яловичина, свинячі ребра та копчене сало. Коли бограч буде майже готовим, потрібно додати червоне сухе вино

Бограч з'явився в Угорщині, багато хто називає його дуже близьким родичем ще однієї відомої страви цієї країни – паприкаша.

Бограч потрапив і до нашої країни, конкретніше, до Закарпаття. Правильно готувати бограч просто неба, в казані та дуже довго.

Бограч

Реклама

Але тепер існує безліч простих рецептів угорського супу для домашньої кухні. Якщо є відповідна ємність – чудово.

Рецепт від українського шефа та фудблогера sergeypokanevich.

Бограч – простий рецепт угорського супу

Інгредієнти:

Реклама
  • яловичина – 500 г;
  • свинячі ребра – 1 кг;
  • сало копчене угорське – 100 г;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • картопля – 1 кг;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цибуля червона – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.;
  • перець стручковий гострий або сухий – за смаком;
  • вода – 2 л;
  • часник – 1/2 головки;
  • помідори – 2 шт.;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • вино червоне сухе – 120 мл.

Як приготувати:

  1. Нарізати сало кубиком. Яловичину нарізати крупно, 3х3 сантиметри. Ребра розрізати.
  2. Обсмажити копчене сало і на ньому обсмажити решту м'яса. Посолити, поперчити. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 1,5 години.
  3. Підготувати овочі, нарізати крупно.
  4. До м'яса додати овочі. Посолити та додати червоний перець. Заправити і залити водою не повністю. Тушкувати під кришкою на повільному вогні одну годину.
  5. Часник та помідор нарізати півкільцями і додати до бограчу за 10 хвилин до готовності.
  6. Додати свіжу зелень та червоне сухе вино і одразу подавати.