Чкмерулі – 5 правил та рецепт ароматної грузинської страви з курки

20 листопада 2021, 18:10
Щоб курка вийшла такою, як треба, відбийте її та замаринуйте хоча б на 20 хвилин. Усі спеції та часник для соусу краще подрібнити в ступці

Популярність грузинської кухні серед нас пояснюється просто. Вона максимально різноманітна, пряна, але не надто гостра, ідеально вивірена у плані спецій.

Чкмерулі або шкмерулі – це ароматна курка у вершковому соусі. Названа на честь однойменного села Чкмері на заході Грузії, де й народилася ця страва. Готувати її просто, але деякі правила треба знати.

Чкмерулі - рецепт

Реклама

У рецепті від kyxnya_maryam є курячі стегна, але краще, якщо взяти цілу курку – її вистачить на всіх.

Подавати чкмерулі можна окремо, а можна з хрусткими чвіштарі, грузинськими коржами із сулугуні.

Що потрібно знати перед тим, як братися за чкмерулі

Чкмерулі

Реклама
  1. Щоб м'ясо було максимально соковитим, відбийте його перед приготуванням.
  2. Курку можна замаринувати в олії або вершковому маслі та спеціях і залишити так на кілька годин.
  3. У Грузії чкмерулі готують у глиняному посуді кеці, можна взяти глибоку чавунну сковороду.
  4. Обсмажувати можна як на сухій сковороді, так і з додаванням олії. Краще закінчувати смаження, коли курка буде під пресом.
  5. Спеції для соусу, у тому числі й часник, подрібнюйте в ступці.

Читайте також:

Чкмерулі – рецепт

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 6 шт.
  • Вершки – 350 мл
  • Часник – 10 зуб.
  • Кінза – 50 г
  • Сіль, перець, хмелі-сунелі

Як приготувати:

Реклама
  1. Обваляти курку у спеціях і трохи обсмажити з двох боків по 15 хвилин, а потім – до золотавого кольору під пресом до зникнення крові.
  2. Часник та зелень подрібнити. Поєднати з вершками та спеціями. Залити соусом курку.
  3. Тушкувати на повільному вогні 20-25 хвилин.