Цікаво, що фрикасе було їжею простою доти, як його не розкуштував та не оцінив Наполеон. Він, до речі, був байдужим до курки.
Але коли її подали тушковану у вершках, то про фрикасе дізналася й стала просити кухарів приготувати його вся французька аристократія.
Фрикасе з куркою та печерицями
Утім, така доля багатьох страв Франції. Чого вартий смачний суп гарбюр, який ми б назвали нашим борщем.
По суті, фрикасе – це тушкована у вершках та на сковороді курка. Його сучасних варіяцій наразі багато, але з куркою – класичний.
Авторка рецепта director_tvoei_kuxni використовує м'ясо курячих стегон, його можна замінити на філе.
Фрикасе з куркою та печерицями
Інгредієнти:
- М'ясо курячих стегон – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 100 г
- Вершки 22% – 200 мл
- Сіль, перець, базилік – за смаком
- Петрушка
Як приготувати:
- Курку, цибулю та гриби нарізати і обсмажити на сильному вогні цибулю (2-3 хвилини), потім гриби (3 хвилини) і додати курку. Готувати 10 хвилин.
- Додати сіль та спеції. Влити вершки.
- Тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин і додати дрібно нарізану петрушку. Подавати з гарніром або просто так.