Як виправити надто жирний суп, бульйон та рагу – перевірені лайфхаки (фото)

6 липня 2022, 12:37
Часто буває, що бульйон або суп занадто жирні й навіть каламутні через це. Допоможуть забрати зайвий жир хліб, лід та кілька простих процесів

Приготувати суп – справа порівняно нескладна. Лайфхаки, які допоможуть зробити його ідеальним, ми публікували. Але часто буває так, коли м'ясні супи виходять занадто жирними.

Найпростіше, що можна зробити – це охолодити суп, а потім зібрати ложкою кірочку із жиру. Або навпаки: поставити каструлю на вогонь одним боком, тоді жир збереться біля протилежного бортика. Він теж збирається ложкою.

Як прибрати жир з бульйону та супу

Реклама

Зібрали прості способи на кулінарних форумах, щоб зібрати жир із супу, рагу або підливи.

Як просто та швидко виправити жирний суп

Прибрати зайвий жир із супу або бульйону можна за допомогою дуже холодного половника

  1. Глечик або соусник. Коли суп трохи охолоне, перелийте його в глечик або соусник. Тепер вилийте назад у каструлю. Якась частина жиру залишиться на стінках глечика.
  2. Будь-який хліб. Викладіть скибочки хліба на поверхню супу та притисніть ложкою. Жир вбереться.
  3. Холодна ложка або металевий ополоник. Охолодіть їх та опускайте в суп. Жир сам підійде до ложки. Таку процедуру можна повторити кілька разів.
  4. Лід. Покладіть у бульйон кілька кубиків. Після чого жир навколо льоду має зібратися у великі краплі, їх, разом з льодом, збирайте ложкою.
  5. Рушник і лід. Кубики льоду можна загорнути в чистий кухонний рушник і поводити на поверхні супу. Лід притягне жир до себе.

Тут дізнаєтесь 10 лайфхаків, які допоможуть виправити пересолену їжу.