Як купити справжню червону рибу та визначити якість ще в магазині

17 червня 2022, 11:15
Недобросовісні продавці додають до риби барвники, желатин для збільшення об'єму, використовують розчинники для кісток.

Червона риба далеко не з дешевих продуктів. Купуючи її, ми сподіваємося, що з'їмо справжні сьомгу, форель та лосось, а не старанно пофарбовану білу рибу.

Уже в магазині або на ринку, як і з салом, можна визначитися, варто її купувати або краще пошукати в іншому місці.

Як перевірити якість червоної риби

Реклама

Якщо на прилавку є голова, то очі не мають бути каламутними та впалими, а зябра сірими або ближче до коричневого кольору. Це стосується будь-якої риби.

На сторінці moreprodukt.info розповіли, як визначити якість червоної риби.

Визначаємо якість червоної риби на око

У справжньої червоної риби ніжно-рожевий колір

Реклама

Перше – це колір. М'ясо червоної риби не має бути яскраво-помаранчевим. Насправді воно ніжно-рожевого відтінку, злегка сірувате.

Якщо продавець вирішив пофарбувати білу недорогу рибу, то нерівномірність кольору легко помітити. У справжньої сьомги, лосося або форелі кістки та жирові прошарки залишаться білими.

Поверхня зрізу. Якщо вона занадто рівна та навіть глянсова, це означає, що був додано желатин.

Реклама

Жир. Звертайте увагу на жирові прожилки. Якщо їх немає, то, швидше за все, перед вами форель, а не сьомга.

Чотири прості способи перевірки якості вершкового масла читайте тут.

Якість червоної риби можна визначити за запахом

Не купуйте червону рибу у вакуумі, якщо термін придатності закінчується найближчими днями

Якщо риба дуже сильно пахне морем, це означає, що вона давно лежить на прилавку, протухла й її вимочували у йодовому розчині.

Експерти не рекомендують купувати солону рибу у ваккумі, коли вона за знижками, а термін придатності закінчується завтра-післязавтра. Така риба часто буває протухлою.

Щоб зрозуміти, яка якість молока, магазинного та фермерського, треба знати, як це перевірити. Про це ми розповідали у цьому матеріялі.