Як помити курку перед приготуванням і чи треба це робити

13 червня 2022, 10:59
Багато хто з нас чув, що курку, цілу тушку або її частини, мити не потрібно й навіть небезпечно. Експерти пояснюють чому

Якщо овочі потрібно зварити правильно, щоб не зіпсувати, наприклад, салат з ними, що казати про м'ясо. У нашому випадку – курку.

Головна небезпека цього продукту – бактерії, що живуть на тушці.

Як правильно мити курку

Реклама

Більшість експертів сходяться в одному: мити курку – наражати на отруєння свій організм, адже ми збільшуємо площу проживання сальмонели. Тим паче якщо миємо тушку під проточною водою. Краще замочити її в ємності, а потім цю ємність добре вимити.

Отже, що кажуть експерти з cs-tf.com з цього приводу – нижче.

Як правильно мити курку

Перед приготуванням курку краще заморозити, так бактерії загинуть

Реклама

Отже, ви принесли свіжу курку з магазину та збираєтесь її приготувати. Як радять, робити це одразу не треба. Тушку щільно запакуйте й покладіть у морозилку.

У таких умовах небезпечні бактерії загинуть, а упаковка захищатиме від поширення бактерій на інші продукти.

Потім курку треба розморозити, обтерти серветкою і братися за приготування. Під час термообробки все небезпечне на м'ясі загине.

Реклама

Що робити, коли курку все ж таки хочеться помити? Для цього потрібно використовувати кислий розчин. Це найдавніша техніка з очищення м'яса.

Додайте трохи соку лимона при замочуванні курки

Кислий розчин може складатися з лимонного соку або оцту, розведених у воді.

Замочіть м'ясо в цьому розчині на 5-7 хвилин. Так ви зможете перевірити, чи не зіпсувалося воно. Якщо відчуєте неприємний запах, то, найімовірніше, м'ясо непридатне для вживання.

Рецепт домашньої вареної ковбаси з однієї курячої тушки читайте тут.