Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Домашня ковбаса з однієї тушки курки – формується в пластиковій пляшці

Звичайно, вона не буде точно, як варена ковбаса з магазину. Але вона точно буде без хімічних барвників та консервантів
Домашня варена ковбаса
Домашня варена ковбаса

Зазвичай ми відмовляємося від домашньої ковбаси, вірніше, її приготування, з однієї причини – треба шукати натуральну оболонку або мати спеціяльні насадки на м'ясорубці.

Сьогодні є безліч способів цього уникнути. Наприклад, зробити ковбасу в пакеті для запікання або використати пластикову пляшку, як це робить Калніна Наталія.

Реклама

Ця ковбаса куряча. Курка вариться в спеціях до готовності. Потім м'ясо треба перебити разом з бульйоном за допомогою блендера.

Тримати форму масі допоможе желатин, а надасть кольору столова ложка свіжого бурякового соку. На смак та за текстурою ковбаса більше схожа на паштет.

Домашня варена ковбаса

Домашня варена ковбаса
Домашня варена ковбаса

Реклама

Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;
  • часник – 2-4 зубчики;
  • бульйон – 300 мл.;
  • желатин – 10 г;
  • чорний перець, солодка паприка;
  • буряковий сік – 1 ст. л.

Для бульйону:

  • цибуля, морква – по 1 шт.;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • перець горошком – 6-8 шт.;
  • сіль.

Як приготувати:

Реклама
  1. Курку помити, викласти в каструлю з водою. Додати всі інгредієнти для бульйону, варити до готовності.
  2. Желатин розвести в 300 мл бульйону, згідно з інструкцією. Зі свіжих буряків вичавити одну столову ложку соку.
  3. М'ясо відокремити від кісток, додати приправи та пропущений через прес часник. Додати желатин з бульйоном та сік буряків.
  4. Пробити блендером до однорідності, посолити за смаком.
  5. У пляшки відрізати горлечко, викласти масу та поставити в холодильник на ніч.

Як готує ковбасу авторка рецепта – дивіться в ролику.

Пряники "Малютка" в цукровій пудрі теж можуть стати улюбленою домашньою випічкою, тут знайдете їхній рецепт.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти