Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Щільна, але соковита домашня ковбаса – потрібні свинина, спеції та пакети для запікання

Тут важливо щільно утрамбувати м'ясо в пакети і добре скріпити їх. Робити це рекомендують за допомогою нитки. Що жирнішим буде м'ясо, то соковитіше вийде ковбаса
Домашня ковбаса - рецепт
Домашня ковбаса - рецепт

Дуже важливо в епоху консервантів намагатися їх уникати. Зробити це максимально бюджетно можна за допомогою продуктів домашнього виробництва.

З курки виходять натуральні корисні сосиски, а зі свинини можна спробувати зробити ковбасу.

Реклама

Процес цей витратний за часом. Спочатку м'ясо має побути в солі щонайменше добу, потім стільки ж – у спеціях. Крім звичайної солі, потрібна нітритна.

Пакети для запікання ріжуться вздовж та закріплюються за допомогою ниток.

Авторка рецепта – Камчатнікова Тетяна – рекомендує брати м'ясо із жиром, так ковбаса буде соковитішою.

Реклама

Домашня ковбаса в пакетах

Інгредієнти на один кілограм м'яса:

  • 1 кг м'яса із жиром;
  • по 12 г нітритної солі, кам'яної солі;
  • перець чорний, сухий часник, кардамон, суміш для ковбасок.

У домашніх умовах можна зробити і домашню моцарелу. Рецепт знайдете тут.

Як приготувати:

Реклама
  1. М'ясо нарізати крупно, додати сіль. Перемішати та прибрати в холодильник мінімум на одну добу.
  2. Третю частину м'яса нарізати соломкою, решту – кубиком 1,5 см. Додати всі спеції. Вимішати впродовж 15 хвилин. Накрити плівкою та прибрати в холодильник на добу.
  3. Набити м'ясо в заздалегідь підготовлені пакети для запікання. Залишити за кімнатної температури, щоб ковбаски зігрілися, на три години.
  4. Відправити в духовку на дві години за температури 50 градусів. Збільшити температуру до 80 градусів та запікати до температури ковбаси від 69 до 71 градуса. Або близько 15-25 хвилин.
  5. Готову ковбасу опустити в холодну воду та остудити. Прибрати в холодильник мінімум на добу.

Тут дивіться, як формується ця домашня ковбаса.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти