Як посмажити цибулю до золотавості – 4 різних способи

4 квітня 2022, 12:40
Смажити цибулю можна на олії та вершковому маслі або без них. Хрумку цибулю соліть наприкінці, цибулю для супів – на самому початку

Без добре приготовленої цибулі неможливі ані перші страви, ані гарніри. Обсмажена в правильному клярі цибуля – універсальна закуска.

А, наприклад, вона, обсмажена з борошном, – це цілком повноцінний гарнір.

Як смачно посмажити цибулю / Фото: Колаж: Сьогодні,

Реклама

Щоб було смачно, цибуля має бути соковитою та непідмороженою.

Смажити її можна на олії та без неї, до легкої золотавості й до хрумкої.

Як смажити цибулю для супів-пюре

Сковороду з олією розігрійте на середньому вогні. Завтовшки шар з цибулі має бути не більше одного сантиметра.

Реклама

Обсмажуйте на середньому вогні до прозорості кілька хвилин. Тільки тепер цибулю можна перемішати.

Солити таку цибулю треба на самому початку смаження. Так вона пустить сік і не засмажиться. Тобто буде прозорою та м'якою.

Наприкінці приготування можна додати трохи вершкового масла, спеції та ще раз злегка обсмажити.

Реклама

Тут дізнаєтеся, як просто і швидко замаринувати цибулю.

Як смажити хрустку цибулю

Для цього овоч потрібно нарізати кільцями та півкільцями. У сковороді має бути більше олії, ніж зазвичай.

Цибулю закидаємо в добре розігріту олію, вона має практично плавати в ній. Обсмажуйте 4-5 хвилин. Солити хрустку цибулю потрібно наприкінці приготування.

Після смаження цибулю викладіть на серветку.

Як смажити цибулю без олії та вершкового масла

Сковороду розігрійте на середньому вогні, викладіть цибулю, накрийте кришкою та готуйте, не перемішуючи, кілька хвилин.

Потім потрібно зняти кришку й готувати до легкої золотавості. Додайте кілька ложок гарячої води, перемішайте та доведіть до готовності.

Тут знайдете рецепт вечері за 10 хвилин, потрібні макарони, тушене м'ясо та цибуля.

Як смажити цибулю з борошном

Для цього способу використовується вершкове масло та олія. Усе це потрібно розігріти на сковороді, додати цибулю, шар її має бути завтовшки один сантиметр.

Смажити потрібно під кришкою, періодично помішуючи. Коли цибуля злегка зарум'яниться, потрібно додати борошно з розрахунку: одна столова ложка на одну цибулину.

Тепер трохи збільшіть вогонь, готуйте, постійно перемішуючи. Солити таку цибулю потрібно наприкінці.