Як правильно варити булгур на плиті (фото)

27 червня 2022, 12:16
Він добре поєднується практично з усім. Крупу треба добре промити та варити у воді в пропорції 1:2. Смачніше, якщо попередньо булгур обсмажити

Булгур – одна з найвідоміших круп у всьому світі і дуже багато хто вибирає його для вечері. Він добре поєднується з м'ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати та закуски.

І щоби булгур був розсипчастим, його слід попередньо обсмажити на олії або вершковому маслі й потім залити водою.

Як правильно зварити булгур на воді

Реклама

Подробиці щодо приготування булгуру на плиті й на воді читайте нижче.

Як зварити розсипчастий булгур на воді

Булгур на плиті

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 склянка булгуру;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. олії або вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі без гірки.

Як приготувати:

  1. На дно каструлі з товстим дном налийте олію, нагрійте її.
  2. Викладіть булгур.
  3. Помішуючи, обсмажте його до легкого горіхового аромату 2 хвилини.
  4. Повільно залийте обсмажений булгур окропом. Посоліть за смаком і перемішайте.
  5. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20-30 хвилин.

Як зварити булгур із замочуванням і без нього – читайте в цьому матеріялі.