Як варити глінтвейн вдома: найкращі спеції до нього та рецепт із сухим вином

24 грудня 2021, 13:39
Йтиметься про глінтвейн на червоному вині. Кориця та гвоздика є обов'язковими, адже це класичні спеції до напою. Ще потрібні яблука та апельсин

І так, глінтвейн може бути серед напоїв на Новий рік, якщо захочеться вийти на вулицю і трохи прогулятися.

В іншому правила відомі всім – дуже дешеве вино купувати з цією метою не варто, спецій потрібно класти в помірних кількостях, щоб не забити смак вина

Рецепт глінтвейну із сухим вином

Реклама

Та й температура – глінтвейн має бути гарячим, але не кип'яченим.

Спеції для глінтвейну

  • Кориця і гвоздика – класичні прянощі для глінтвейну.
  • Аніс і бадьян додадуть напою східної нотки та ніжного лакричного аромату.
  • Імбир зігріває, тому в зимовий час він доречний.
  • Перець (чорний, духмяний, ямайський) додасть глінтвейну гостроти, але додавати його треба небагато.
  • Лаврове листя кладуть наприкінці приготування.
  • Кардамон має лимонно-евкаліптовий присмак.
  • Класичний глінтвейн заграє по-новому, якщо додати в нього трохи коріандру.
  • Трохи шафрану на кінчику ножа прикрасять не тільки смак глінтвейну, а й поліпшать його колір.
  • Щіпка мускатного горіха підкреслить аромат інших спецій.

Читайте також:

Глінтвейн: класичний рецепт

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 пляшка червоного сухого вина (750 мл);
  • 12 бутонів гвоздики;
  • 2-3 ст. л. меду;
  • 1/2 шт. червоного соковитого яблука;
  • 1/2 шт. апельсина;
  • 1-2 палички кориці;
  • 5 горошин ямайського (духмяного) перцю.

Спосіб приготування:

  1. Яблуко і апельсин нарізати дольками, покласти в каструлю.
  2. Влити вино, додати мед і прянощі, розмішати.
  3. Прогрівати на слабкому вогні до температури 80 градусів.
  4. Розлити по високих жароміцних келихах і негайно подати.